Most épp 350 millióval egyengeti Mága Zoltán karrierjét a Fidesz

Nertárs ő is, így ami jár, az jár.

350 millió forinttal támogatta az állam 2019-ben Mága Zoltán templomi koncertsorozatát. Ez az összeg az egyik legmagasabb egy szereplőnek kiosztott támogatás az Emberi Erőforrások Minisztériuma által az „előadó-művészeti szféra költségvetési előirányzaton keresztüli közvetlen támogatásának rendszerében” - írja a 24.hu.

A lap adatigénylésére válaszul az EMMI azt közölte, hogy a támogatások megítélése 

„...valós teljesítmények és értékek mentén, a költségvetési előirányzat terhére valósul majd meg, garantálva a magyar előadó-művészeti élet minőségi, kontrollálható és hosszú távú fenntarthatóságát. Az új rendszertől elvárt cél az átláthatóság, ellenőrizhetőség és esélyegyenlőség javítása, valamint a kulturális közfeladatok hatékonyabb ellátása.”

Egyébként Mága Zoltán az elmúlt években is rengeteg közpénzt "aratott" a koncertjeivel. Az újévi koncertjéhez pl. az állam ún. Állami Eseménynapra hivatkozva ingyen a rendelkezésére bocsátotta a Papp László Budapest Sportarénát. 

Ja, s amúgy a Mága Zoltán koncertjeit szervező cégen és az általa alapított zenekart működtető egyesületen százmilliók folynak át, de közhasznú szervezetként adót nem fizetnek. Meg hát ugye ez kultúrkampf.