Az egri fideszes kimondta, miről szól a NER: "Politikailag minket támadni nem szabad. Mert abban a pillanatban ellenséggé válik"

"Ha valaki politizál és az ellenfelünk a politikában, a politikai térben, akkor azzal nem beszélgetünk, nem próbáljuk meggyőzni, hanem legyőzzük. Pont!" - mondta egy kiszivárgott hangfelvételen Oroján Sándor a Fidesz egri szervezetének ügyvezető alelnöke, Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő bizalmasa.

A titokban rögzített hangfelvétel a 2018-as országgyűlési választás utáni időszakban készült, és minden benne van, mi a NER lényege, a fideszes pozícióhajhászok valódi "kereszténydemokráciája":

- Mindenkinek helye van ebben a rendszerben, de politikailag minket támadni nem szabad. Mert abban a pillanatban ellenséggé válik.

- Ha valaki politizál és az ellenfelünk a politikában, a politikai térben, akkor azzal nem beszélgetünk, nem próbáljuk meggyőzni, hanem legyőzzük. Pont!

- A Nemzeti Együttműködés Rendszerének „mindannyian tagjai vagyunk, és ha ezt a rendszert valaki nagyon durván sérti és a nyilvánosság előtt próbálja lejáratni, az olyan, mintha a rendszer minden tagját sértené”.

- A kétpólusú politizálásnak vége van. Tehát ez ami per pillanat az országban történik, ez tényleg a NER-nek az építése és a kiterjesztése a teljes országra. Szeretnénk az árkokat betemetni, akit lehet, áthúzni erre az oldalra, mindenkit, aki idomul. Vannak lehetőségek pozíciókat adni. Meg kell mondanom, Kóka János kiválóan üzletel egyébként a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal, de nem politizál.

Egy normális társadalomban egy ilyen hangfelvétel bukásra ítélné a kormányt. De a miénk nem normális társadalom. Ez már NER.