Nem az lehet Borkai legnagyobb bűne, hogy kokainpartikon félrekúr...

Hanem, hogy mindezt milyen pénzekből teszi. Borkai mezítelen fenekénél ugyanis sokkal súlyosabbak azok a korrupciós vádak, amelyek feltehetően szintén nem a blog ismeretlen szerzőjének képzeletbeli szüleményei. Borkai esetleges újraválasztásával a győri fideszesek azt ismerik el, hogy számukra bármi belefér, akár még a lopás is…

Látom magam előtt az 500 eurós bankókat, ahogyan összetekerve, elefántormányként mohón szippantanak a fideszes dzsentrik az elnagyoltan kihúzott utcákból, s fülemben hallom a bankók gazdáinak elégedett szipogását. Mert feltehetően a Borkai-féle pornóvideó minden egyes szereplőjének - a hölgyeket kivéve – van jó néhány ilyen bankója, ami magasabb értéket képvisel forintban, mint a magyar minimálbér. A legdurvább a történetben ugyanis az, hogy - most egy hanyag nagyvonalúsággal félredobva a magángépes, luxus yachtos, kokainos gangbanget - Borkait és országos cimboráját, a győri fideszes polgármester ügyvédjét Rákosfalvy Zoltánt komoly vádakkal illetett egy olyan blog ismeretlen szerzője, akiről időközben kiderült, hogy bennfentes volt és egyáltalán nem handabandázott, amikor orgiákat vizionált, hiszen ezeket szép sorjában mind-mind dokumentálta. De voltak olyan állítások, amelyek a polgármestert és ügyvédjét különböző konkrét bűncselekmények elkövetésével vádolják:

  • az első tényállás az AUDI győri logisztikai központjának eladása, pontosabban a telkek trükkös megszerzése polgármesteri segítségével külföldi cégen keresztül, majd a telkek átminősítése, valamint a terület óriási haszonnal történő eladása „A szántóföldek megszerzése, amit aztán az Audi vett meg tőlük, az egyik első nagy közös biznisze Rákosfalvyval – mint ahogyan az számomra egyértelműen kiderült.” - írja a szerző.
  • aztán ott van a másik - szintén meglehetősen konkrét – állítás: a kaszinókoncesszió megszerzése és a hasznon történő osztozás: „Rákosfalvy nem jutott volna hozzá három kaszinó koncessziós jogához, ha a polgármester ebben nem partner. Borkai pedig megkérte az árát.”- állítja a blog.

Ez két olyan korrupciós bűncselekmény, amelynek tényleges elkövetéséért már külön-külön is könnyen szabadságvesztés járhat.

De vannak még további érdekes állítások is, melyeknek részleteire szintén kíváncsiak lennénk:

Van pénze a minisztériumnak egyébként felesleges tanulmányt íratni? Semmi gond! Szólnak nekem, szerzek cégeket, akiket meghívnak, a nyertes engem bíz meg a képviseletével, majd besétálok a minisztériumba, a kedves helyettes államtitkár fogad, elém tolja a tárgyalóban a nyertes cég általuk elkészített tanulmányait, amit aláírok, visszaadom. Majd utalnak.

Pénzt kell mosni? Semmi gond! Megmondják, melyik kínai bankban nyissak bankszámlákat a közbeszerzésekben nagyon sikeres cég alvállalkozóinak, mint megbízottjuk, majd kiutazok diplomata útlevéllel, ahol úgy fogadnak, mintha az atyaúristen érkezne. Szívélyesen közlik, hogy a bank 20%-ot kér, és gondoskodnak arról, hogy az utalt összeg készpénz formájában visszaérkezzen Magyarországra, hiszen nekik nagyon fontos a két ország közötti gyümölcsöző együttműködés. Igen, tudják hova kell vinni, én ahhoz már nem kellek. Fő a diszkréció.

 

Várjuk a fejleményeket!