Scarlett Johansson csak a fluffermédia szerint dicsérte Tarlóst, a valóságban nem

A világsztár közleményt juttatott el a 24.hu-hoz, hogy cáfolja azokat a kormánypárti híradásokat, amelyek azt állították, budapesti forgatása során támogatta volna Tarlóst és annak kampányát.

Nyilvánvalóvá szeretném tenni: különféle médiabeszámolók ellenére nem fejeztem ki támogatásomat Tarlós István polgármesternek a közelgő önkormányzati választásokra. Ezzel szemben mindössze egy magánbeszélgetésben osztottam meg vele őszinte elismerésemet, ami Budapest vendégszeretetének, szépségének és bájának szólt. Kizárólag Budapest polgárai választhatják meg a következő főpolgármestert, és ez egy nagyon fontos választás. A szavazás egy hősi tett mindenhol, ahol veszélyben van a demokrácia. Arra biztatok minden budapesti polgárt, hogy legyen bátor, viselkedjen hősként, és szavazzon a lelkiismerete szerint.

- olvasható a közleményben, ezzel szemben a Bors korábban például azt írta, hogy:

A színésznő elismerően nyilatkozott arról, hogy a 30 éve a városvezetői pályán dolgozó Tarlós István kerületi polgármesterként 16 évig irányította a kerületet, 9 éve pedig a fővárost, most pedig újabb 5 éves ciklusért indul.

Nos, bár ennek nem sok köze volt a valósághoz, az Orbánmédia természetesen egymás után hozta le a kiferdített sorokat.

Johansson most tiszta vizet öntött a pohárba, október 13-án pedig mi is megtehetjük ezt.

Kiemelt kép: Amy Sussman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP