Borkai csupán Orbán gyenge hasonmása…

„A capite foetet piscis” - vagyis fejétől bűzlik a hal szól az ősrégi latin mondás. Magyarország Borkai főnökének, Győr Borkai, az ország fideszes települései/városai pedig mind-mind Borkai-félék kezében van – a mostani botrány megmutatta, hogy mekkora hazugságok a kormány üres szólamai: Orbán egész rendszerének célja és lényege a közpénzek minél hatékonyabb ellopása.

Borkai Zsolt semmi különöset nem tett, csupán lekoppintotta az orbáni modellt. Győrben Borkai a helyi Orbán, neki is van egy Tiborcza és persze Mészáros Lőrincből is akad Győrben is, csak máshogyan hívják. A „kisökör” csupán azt tette, mint „Jupiter”.

Ne legyenek kétségeink Orbán ugyanazt csinálja nagyban, mint Borkai kicsinek, csak nem Rákosfalvy Zoltánnak hívják a spanját, hanem Mészáros Lőrincnek, az ország elsőszámú strómanjának. Győrben egyszerűen ugyanaz zajlik, mint az országban bárhol, ahol a Fidesz az úr. Borkaiék balszerencséjére Győr csupán annyival különbözik immáron a többi NER-uradalomtól, hogy valaki ilyen-olyan okok miatt kipakolt és lerántotta a leplet a világ legnagyobb hazugságáról. Hamar kiderült, hogy a Fidesznek bármit megér, hogy ne engedje elbukni Győrt, ezért feltehetően komoly erőforrásokat bevetve érdekelté tették a helyi jobbikos árulókat, hogy gyengítsék a Borkai-ügy következtében esélyessé vált ellenzéki összefogást. De egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy ez visszájára sült el, talán még használhat is…

De nem állnak meg itt, hanem mindent elkövetnek azért, hogy hiteltelenítsék a másik oldalt, valamint a hatalomtól független médiumokat is, ezért bármire képesek. Ahogyan korábban már írtunk, attól sem fognak visszariadni, hogy a már jól bevált putyini módszert követve prostituáltakkal próbáljanak tőrbe csalni ellenzéki politikusokat, újságírókat, közéleti szereplőket. Nem lesz egyszerű dolguk, ugyanis az ellenzéki emberekben még létezik morál.