A Borkai család működése tökéletesen modellezi Orbán rendszerét

Az élvezeteket halmozó, rendkívül keresztény, családcentrikus Borkai Zsolttal kapcsolatos botrányok, korrupciós vádak már mindenki előtt ismertek. Ha azonban körülnézünk egy kicsit a Borkai famíliában, pontosan láthatjuk, hogyan működik Orbánisztán, ahol a győri példa csak egy a sok közül, hiszen minden településnek megvan a maga Borkaija. Sőt, nála jóval nagyobb halak is úszkálnak ebben a posványos tóban. Családok éve, Fidesz-módra.

Borkai feleségének Havassy Myrtillnek történetesen szerepe van a Győr Projekt nevű városi cégnél.

Az ő elérhetőségét adták meg több sportrendezvénynél is a Győr Projekt Kft. kapcsolattartójaként, a Győr Projekt pedig Győr megyei jogú város önkormányzatának 100 százalékos tulajdonában áll, amelyben a tulajdonos képviselője Borkai Zsolt, vagyis Havassy férje, aki ellen egyébként szombatra tüntetést szervez a győri ellenzék. 2018-as mérlegében egyébként több mint 16 milliárd forint közpénzes támogatás szerepel.

- írja a 24.hu.

Borkai lányának, Borkai Petrának sem megy rosszul, az Ördög ügyvédje blog legalábbis azt állította, hogy Szabó Ervin győri nagyvállalkozó, aki a Borkai-orgiának otthon adó jachton is ott volt, barátságból adott át egy éttermet Borkai Petrának. És valóban, a fiatal hölgy nevén az éttermi szolgáltatással foglalkozó lovászpatonai Királysarok Kft. van, amelynek 2014-ig Szabó Ervin volt a tulajdonosa - derült ki a nyilvános cégadatokból. Borkai Petra cége pedig sokatmondóan a referenciák között szerepelteti a nagy volumenű városi rendezvényeket, ahonnan persze ő is közpénzekhez juthatott.

Borkai Ádám, az orgiahajón töcskölő apuka fia a Győri Audi ETO Kézilabda Club nemzetközi kapcsolatok koordinátora. A klub 2018-ban mellesleg több mint 2 milliárd forint bevételt, valamint 381 millió forint adózott eredményt produkált. Azt se felejtsük el, hogy Ádám a jachtos botrányba keveredett ügyvédtől, Rákosfaly Zoltántól, egy tetszhalott cégtől havi egymilliót kap. És, ha ez még nem lenne elég, az ifjabb Borkainak egy rendezvényszervező cége is van.

Mennyi tehetséges ember! Persze a példa nem egyedi, és ez csak a jéghegy csúcsa. Gondoljunk csak Orbán vejére, Tiborczra, lányára, a saját lábán álló Ráhelkére, apjára, vagy mondjuk Kósa Lajos feleségére és nem stróman mamikájára, de százával említhetnénk még a neveket.

Az egész országot a fideszes NER-lovagok, NERcegnők, és zsíros bizniszeik hálózzák be. Mindegyiküknek egyetlen cél lebeg a szeme előtt, hogy mi, azt nem is kell részletezni, hiszen Borkaiék most tökéletesen prezentálták ezt, és ez még a képeken látható  fideszes polgármester hátsó felénél is csupaszabbá, láthatóbbá teszi Orbán célját, és az általa kiépített rendszer egyetlen küldetését.