„Húzzatok el innen, ne ti döntsétek el!” - kiabálták a helyiek a szavazni érkező ukrán-magyar kettős állampolgároknak

A független polgármester-jelölt arról beszélt, hogy a falu fellázadt a kettős állampolgárok ellen, az itteniek nem akarják, hogy ők döntsenek róluk. Kispalád az ukrán határ mellett található. A település lakói összetűzésbe kerültek a gyaníthatóan nem is ott lakó, ukrán-magyar kettős állampolgárságú emberekkel, akik azért érkeztek, hogy teljesítsék küldetésüket, vagyis szavazzanak – tudta meg az Index, az RTL Klub Házon kívül című műsorának helyszínen forgató stábjától.

A helyiek viszont nem igazán örültek ennek az „anomáliának”, ezért többek között

Húzzatok el innen! Ne ti döntsétek már el, hogy ki lesz a polgármester!

- felkiáltással üzentek az ismeretlen „választópolgároknak”.

Jó ideje gond Magyarországon, hogy sorra néptelenednek el a falvak, de most jó hírrel szolgálunk. Az ukrán–magyar határ mellett vannak olyan települések, ahol a népesség brutális növekedésnek indult - legalábbis papíron.

- hangzott el korábban a RTL Klub Házon kívül című műsorában.

Ekkor derült ki, hogy az ilyen és az ehhez hasonló településeken olyan házakat lehet találni, ahol 50-100 ukrán–magyar kettős állampolgár is bejelentkezett állandó lakcímmel, annak ellenére, hogy még soha nem látta őket ott senki.

Ma írtunk róla, hogy Pécsen egy jobbikos képviselőt falhoz szorítottak, az ATV riporterét pedig megütötték, mert utána akartak járni egy éppen folyamatban lévő, romákat célzó, rendkívül gyanús ételosztásnak.

Pikó András közben feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, miután a VIII. kerületi jelölt a kampánystábjától több helyről is szervezett szavazatvásárlásra utaló információkat kapott.

A Blaha Lujza tér, a Csobáncz utca, illetve a Fecske utca környékérők is jött bejelentés arról, hogy ismeretlen férfiak 8 ezer forintért készek szavazatot vásárolni - számolt be az erős és büszke hírekről az Index.

Beindult a gépezet. Vajon az informatikai rendszer is le fog állni egy kis időre?