A fideszes vereséggel Bayer Zsolt is könnyen búcsút mondhat az olcsó budavári lakásának

Budavár új polgármestere kijelentette, hogy felülvizsgálják a lakásbérleti szerződéseket.

Bayer Zsolt még áprilisban nem értette, hogy miért baj az, hogy 32 ezerért bérelhet lakást a Várban, mikor amúgy egy albérlet Budapesten átlagban 150 ezer. Most lehet, hogy kénytelen lesz feldolgozni a problémát.

A hagyományosan jobboldali kerületben az elmúlt években egymást érték a főként olcsón megszerzett önkormányzati bérlakások miatt kitört botrányok. Elsőként éppen Nagy Gábor Tamásról derült ki, hogy a saját maga vezette kerülettől bérel a piaci árakhoz képest kirívóan olcsón lakást. Majd nyilvánosságra került, hogy a politikus szülei szintén rendkívül jutányos áron kaptak ingatlant a kerületben.

A 24.hu cikksorozatban számolt be arról, hogy az elmúlt években kik jutottak önkormányzati lakáshoz a budai Várban, ők írtak először Bayer Zsolt bravúros bérleti szerződéséről is, de szép kis lista állt össze a többi fideszkegyencből is, akik hasonlóan "szerencsésen" jutottak lakáshoz.

A budai Várban kapott önkormányzati lakást:

- Lázár János vadásztársa, Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg.

- A Semjén Zsoltot kitüntető Safari Club elnöke.

- Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

- Bayer Zsolt kormánypárti publicista, aki ráadásul hazugságba keveredett kameránk előtt.

- Rákay Philip, a Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyettese.

- Belénessy Csaba, az MTI volt vezetője.

V. Naszályi Márta, az I. kerület új polgármestere a 24.hu megkeresésére elmondta, hogy elsőként felmérik a lakásállományt, ugyanis adatigényléseik ellenére ezeknek a lakásbérleti szerződéseknek az adatai eddig részben el volt zárva előlük. A helyzet ismeretében dolgozzák majd ki a részleteket, hogy egy valóban igazságos és méltányos bérlakásrendszert alakítsanak ki.

Megjegyezte, hogy az összes önkormányzati szerződés felülvizsgálatát tervezi az új önkormányzat, nem csupán a bérlakásokét, és ezeket transzparens módon nyilvánossá is teszik majd az önkormányzat honlapján. Mint mondta, fontos, hogy ne úgy működjenek majd, mint az Orbán-kormány, amely személyre szabott jogszabályokkal irányít.