A korrupciógyanús krumpli láthatóan annyira meghatotta Őrmező népét, hogy ismét leszavaztak a Fidesz jelöltjére

Újbudán az elmúlt hetekben-hónapokban figyelemre méltó dolgok történnek. A 24.hu összesítése szerint Budapest 11. kerületében csak egyetlen helyen, a 15. választókerületben tudott nyerni a fideszes induló, aki már eddig is Őrmező önkormányzati képviselője volt.

Az ember azt gondolná, hogy ő biztosan megérdemelte, ha a helyiek ismét megtisztelték a bizalmukkal. Minden rendben van a lakótelepen, mindenki boldog, az emberek ezért nem akartak változást.

A helyzet azonban az, hogy az általános iskola körüli építkezés, ami már hosszú hónapokkal ezelőtt megkezdődött, alaposan belenyúlik az iskolaévbe, és még most sem látni a végét. De legyünk jóindulatúak és tegyük fel, hogy nem az őrmezői fideszes testületi tag tehet róla... Viszont akkor lesz igazán izgalmas a helyzet, amikor az eső miatt sár és latyak lepi majd el az iskola környékét. Hogy fognak akkor örülni az iskolában a takarítónők és otthon a szülők!

De van más is. Őrmező tőszomszédságában évek óta hatalmas építkezés folyik, amely olyan szakaszába érkezett, hogy az őrmezői lakosoktól az általuk használt parkolók egy részét nemes egyszerűséggel elvették. Már ezt megelőzően sem volt könnyű leparkolni Őrmezőn, mert sajnos elég sokan, akik nem ott laknak, P+R parkolónak használják a területet, így az őrmezeiek közül sokan rendszeresen pórul járnak, amikor hétköznap és napközben szeretnének megállni a házuk előtt vagy közelében. Abból látszik, hogy „idegenek” veszik el a helyeket, hogy este már valamivel több a hely, mint munkaidőben, hétvégén pedig sokkal szellősebb a parkoló.

Nem új probléma ez: nem most kezdődött az építkezés, és nyilván megelőzhető lett volna a baj, ha a területet időben fizető parkolónak nyilvánítják, mert akkor az „idegenek” számára rögtön nem érné meg Őrmezőn hagyni a gépjárműveiket. Mivel vélhetően sok-sok panasz érkezhetett Junghausz Rajmundhoz, a korábbi-új képviselőhöz, ő gondolt egyet (vagy kettőt), és amúgy fideszes módra, kommunikációval igyekezett „megoldani a problémát” hogy, hogy nem, épp a választások előtt.

Erődemonstrációjának első felvonása az volt, hogy Őrmezőnek az autópálya vége felőli bejáratához rendőröket hívott, akik minden egyes autóst megállítottak egy-két napon át, hogy megkérdezzék tőlük, hova lesz a menés. Hosszú sorokban torlódtak fel az autók, mert kitartóan faggatták a szervek a lakótelepre behajtókat, hogy ugyan mit akarnak már ott. Ha valaki nem tudott kielégítően felelni, azt „eltanácsolták”, aminek abszolút semmi értelme nem volt, hiszen nincs kitáblázva, hogy Őrmezőre nem hajthat be más, csak az, aki ott lakik. Nincs ilyen szabály, és nem is lehet, ezért az akciónak az átmeneti kellemetlenkedésen túl nem volt sok értelme. Vagy mégis?

De ez még nem volt elég. Október 2-án Őrmezőn ezt a szórólapot kapta meg boldog-boldogtalan az autója szélvédőjére helyezve.

Na, ez már valami, csettint az ujjával a fideszes szavazó, aki máris meg van győződve arról, hogy keményen el lett bánva az idegenekkel. Kár, hogy ennek az akciónak sem lett (mert nem is lehetett) semmiféle foganatja. Először is, vajon miért kapott Őrmezőn válogatás nélkül minden aznap napközben parkoló autós ilyen „szerelmeslevelet”, amivel a frászt hozta a jámbor helyi lakosokra Junghausz? Ha már fenyegetünk, akkor csak az ellenséget, nem? Másodszor, az ember próbálta elképzelni, hogy akkor most mi lesz: lesből előrohanó TEK-esek leteperik a kocsijaikba éppen beszállni akaró néniket / bácsikat / hölgyeket / urakat / leányzókat / fiatalembereket / állapotos kismamákat? Majd a jogaik ismertetése után igazoltatják őket, hogy rendelkeznek-e Őrmezőn állandó lakcímmel, és ha nem, akkor előállítják és előzetesbe helyezik őket? És ezt folyamatosan majd mindenkivel eljátsszák, amíg el nem fogynak az idegenek? Vagy hogyan? Miféle agyament „megoldás” ez? Ettől majd nem fog leparkolni az, aki évek óta munkába menet Őrmezőn hagyta a kocsiját?

És e két akcióval sikerült volna a szavazókat meggyőzni arról, hogy Őrmezőn igenis rend van?

Nem lehet tudni, de el ne felejtsük, hogy volt még egy fontos tényező! Országos hír volt az idén „véletlenül” a választás előttre időzített újbudai krumpliosztás, amiről a 444.hu is beszámolt. 10 kg krumplit lehetett kapni 300 Ft-ért, ami a normál ár tizede. De hogyan? Hát úgy, hogy a 11. kerület narancsos önkormányzata megfinanszírozta a projektet a saját (értsd: az adófizetők) pénzéből.

A lényeg: a krumpli, amiért kígyók (izé: hosszú sorok) kígyóztak, kompenzálni tudta a káoszt, ami a parkolóhelyek hiánya miatt Őrmezőn mára kialakult. A látszatintézkedés (egy semmire sem jó szórólap, amit vélhetően közpénzből nyomtatott Junghausz), a keménykedés (pedig a rendőröknek nyilván jobb dolga is lett volna) és a korrupciógyanús krumpli láthatóan annyira meghatotta Őrmező népeit, hogy ismét leszavaztak a Fidesz jelöltjére. A 11. kerületből egyedül Őrmező szopta be a krumplit. No comment.