Az Orbánnak korábban mélyen benyaló Németh Sándor most "rájött", hogy nem jó a "képmutató keresztény propaganda"

2018 januárjában történt, hogy a kormánynyalonc Pesti Srácok interjújában bizonygatta Németh Sándor, hogy az ATV nem fideszes, de a Hit Gyülekezete azért azt kéri a hívőktől, hogy szavazzanak a Fideszre. Mos, hogy a Fidesz veszte... akarom mondani: nem győzött annyira a választáson, Németh Sándor immár észrevette a kritikára sarkalló jelenséget az Orbán-kormányban: a képmutató keresztény propagandát. 

Az Index írta meg, hogy Németh a Hit Rádió adásában arról beszélt, hogy az önkormányzati választás eredményeiben szerepet játszhatott a Borkai-ügy, "de az utóbbi időben nagy volt az elégedetlenség a kormány munkájával szemben". Úgy látja, a kormánynak felül kell vizsgálnia az elmúlt év politikáját, le kell szűrnie a tanulságokat, az eredmények alapján pedig "izgalmas belpolitikai élet várható". 

Jobb ha a képmutató keresztény propaganda lekerül a napirendről. Jobb, ha az evangélium hirdetését az egyházakra hagyják.

- jelentette ki Németh, aki szerint a hatalomnak meg kell tanulnia, hogy nem tud kereszténnyé tenni senkit sem. 

2018 januárjában a Pesti Srácoknak adott interjújával kapcsolatban azt írtam, hogy nehéz elhinni, hogy ez tényleg megjelent, másrészt, hogy ennyi ideológia fordulatot elbírtak a webhelyet biztosító szerverek. Nos, másfél évvel később azt kell, hogy mondjam, Sanci most egy még durvábbat pörgetett a körhintán.

Lássuk csak: Németh Sándor és szektaszerű képződménye 2002-től 2010-ig elvtelenül szolgálta ki a szocialista kormányokat. Aztán hopp, Németh Sándor jobboldali-konzervatív lett és a NER elvtelen kiszolgálója lett. Majd bumm, így lett 2011-ben a Hit Gyülekezete történelmi egyház! Ha ez nem a sikeres seggnyalás nemzetközileg elfogadott mértékegysége, akkor valószínűleg semmi. 

Ugorjunk!

Német Sándor a 2018-as országgyűlési választás kampányának finisében ezt mondta a Pesti Srácoknak:

„A soron következő választásra nézve pedig majd megfogalmazzuk azokat a szempontokat, amelyekkel segíteni akarunk a hívőknek a helyes döntésben, hogy messzemenőkig vegyék figyelembe, melyik politikai programok segítik a kereszténység fennmaradását, megújulását; mit mondanak a nemzeti önrendelkezésről, a házasságról, a muszlim migrációról és a betelepítésről, a drogliberalizációról, az EU jövőjéről. Napjainkban ezek a témák foglalkoztatják a Hit Gyülekezete tagjait. Kötelességünknek tartjuk, hogy ezekben irányt mutassunk.”

Úgy tűnik, a képmutató keresztény propaganda ekkor még nem ütötte fel a fejét a Fideszben. A Hit Gyülekezetében meg... Ugyan már! Képmutatás? SOHA!

Ha van jelenség, amire a mosolyogva legyintésen kívül 2019-ben tényleg nem találni e világi szavakat, az Németh Sándor.