Orbán Viktor fél?

Hova tűnt a korábbi "magabiztosság", a pökhendi, arrogáns stílus, a sérthetetlenségébe vetett hite?

A miniszterelnök az elmúlt években rendre tapsikoló tömegek előtt (a füttyszótól távol) vigyorogva értékelt, emlékezett meg, vagy éppen buzdította híveit. Október 13-án ez a bátorság - ami persze már eddig is csak előre biztosított környezetben, papírt szorongatva, a visszakérdezés, valódi reagálás lehetősége nélkül volt sajátja - nyomtalanul eltűnt, éppen úgy, mint Borkai videói a Pornhubról.

Árulkodó jel volt, hogy még mielőtt kiderültek volna az önkormányzati választás eredményei, szokatlan módon a „vezér” a Bálna gyomrában, nem szabad téren, jóval nagyobb létszámú csatlós előtt, hanem szűkebb körben értékelte az eredményeket.

A héten meghirdetett program szerint pedig Orbán október 23-án sem kér a nyilvánosságból, hiszen a tervekben nem szerepel miniszterelnöki beszéd. Persze volt már rá példa, hogy „egyéb kötelezettség” miatt inkább megköszönte a lehetőséget, de nem élt vele, könnyen lehet, hogy a kiégett despota a jövőben inkább  a háttérbe húzódik majd.

Egy biztos, Orbán egy hete brutális pofon formájában kapott bizonyítékot arra, hogy a fővárosban és a városok jelentős részében sem kérnek belőle. Valószínűleg már azt is érzi, hogy a Vár, és a Karmelita kolostor is egyre inkább szűkül...