Orbán szerint Borkai a "közösségük számára nem tolerálható", de polgármester azért maradjon

Orbán a Balatonalmádiba kihelyezett frakcióülésük előtt azt mondta, hogy Borkai nem tolerálható számukra, sajtóinformációk szerint a lemondását mégis ő tiltotta meg. Tehát Győr városát továbbra is kontrollálják félrekúró bábjukon keresztül, hiszen az intolerancia egy megyeszékhelynyi magyar közösség életére nem vonatkozik.

Orbán a Hír Tv-nek a kihelyezett frakcióülés előtt azt mondta, hogy vannak ügyek, amik a közösségük számára nem tolerálhatóak, ilyen Borkai Zsolt ügye is, de kilépett a Fideszből, és ezzel lezártnak tekinti az ügyet.

Szerinte azért nem kellett lemondatni, mert akkor nem választhattak volna mást a győriek, csak egy jelöltet, aki ugye nem fideszes. Tegnap már kiderült, hogy Kövér László házelnök ugyan utasította a Borkait a választás előtti pénteken, hogy mondjon le, de Orbán a távolból megakadályozta ezt. Borkai ezért hívta össze azt a sajtótájékoztatót, amit később töröltek.

Az orbáni ellentmondást ebben a történetben talán már csak a fideszes szavazók nem értik, de valószínűleg ők nem is akarják, hiszen továbbra is a hatalomban tartották a NER korrupt csápjai között Borkait is. 

Azt a Borkait, akinek a lénye a fideszes közösségbe "nem tolerálható", na de egy városnyi magyar állampolgár közösségének élén bátran. Orbán szerint. Nerisztán, 2019.