Palkovics nagylelkű: Szívesen fizet többet 32 ezernél budavári lakásáért, ha kell

A szívünk szakad meg, olyan rendes a miniszter úr, nem?

Arról már írtunk, hogy a fideszes vereséggel Bayer Zsolt is könnyen búcsút mondhat az olcsó budavári lakásának, de nem egy kormánypárti prominens vagy haver, van ezzel hasonlóképp.

A budai Várban kapott önkormányzati lakást:

- Lázár János vadásztársa, Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg.

- A Semjén Zsoltot kitüntető Safari Club elnöke.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Bayer Zsolt kormánypárti publicista, aki ráadásul hazugságba keveredett kameránk előtt.

Rákay Philip, a Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyettese.

Belénessy Csaba, az MTI volt vezetője.

V. Naszályi Márta, az I. kerület új polgármestere a 24.hu megkeresésére elmondta, hogy elsőként felmérik a lakásállományt, ugyanis adatigényléseik ellenére ezeknek a lakásbérleti szerződéseknek az adatai eddig részben el volt zárva előlük. A helyzet ismeretében dolgozzák majd ki a részleteket, hogy egy valóban igazságos és méltányos bérlakásrendszert alakítsanak ki. Megjegyezte, hogy az összes önkormányzati szerződés felülvizsgálatát tervezi az új önkormányzat.

Most pedig jött Mr. Úriember Palkovics László, és atv.hu-nak azt mondta:

egyetért a szerződések felülvizsgálatával, és szívesen fizet magasabb bérleti díjat is, sőt szívesen fizetett volna eddig is többet.

"Szeretném kérni V. Naszályi Mártát, tegye már meg, hogy valóban az összes szerződést felülvizsgálja felül és hozza nyilvánosságra, de akkor például a volt MSZP-kormánybiztosét is, Baráth Eteléét is, és mindenkiét, politikai oldaltól függetlenül" – jegyezte meg a miniszter, azt is hozzátéve, hogy 20 milliót forintot fordított az önkormányzati lakás felújítására.

"Az összes önkormányzati szerződés felülvizsgálatát tervezzük" mondatban ezek szerint csak Palkovics László nem vette észre, hogy az összes önkormányzati szerződés felülvizsgálatát tervezik. De az nagyon kedves tőle, hogy akár többet is fizetne 32 ezer forintnál havonta, mikor Budapesten (nem a Várban) átlagban 150 ezer egy albérlet.