Köszönet Orbánnak: Budapest, Budapest te csodás!

Ma már nem kétséges, hogy Orbán Viktor mentette meg a luxus yachton kurvázó Borkait, tehát Tarlós István és a fideszes polgármesterjelöltek egy jelentős része tulajdonképpen közvetlenül Orbánnak köszönhetik a vereségüket. Nos, ha valaki, akkor tehát Orbán Viktor valóban ALKALMATLAN nem csak az ország, de már a Fidesz vezetésére is, ugyanis nem csupán arra volt képtelen, hogy kiálljon az emberek elé és Borkai Zsoltot - példát statuálva - kirúgja a Fideszből, hanem ő volt az is, aki a távolból megtiltotta Kövér Lászlónak, hogy még a választások előtt pontot tegyen a Borkai-ügy végére, ami sok helyütt ma már egyértelműen a kormánypárti jelöltek vereségét jelentette a vasárnap megtartott önkormányzati választásokon. Mi pedig először és utoljára írjuk le, hogy: köszönjük Orbán úr!

Nem csoda, hogy zavar van a fideszes erőben, hiszen az újra bajuszt növesztő Kövér állítólag pontosan látta, hogy mit kellene tenni a Borkai-botrány helyes kezelésének érdekében, viszont Orbán - talán a 11. parancsolatos beszédének hatása alatt - nem hajlott ésszerű kompromisszumra. A Fidesz elnöke azt hihette, hogy a magyar választok közönyét nem tudja áttörni egy vidéki város polgármesterének luxus yachtos, kurvázós botránya. Azzal nem számolt, hogy Rákosfalvy Zoltán és az AUDI logisztikai központjának telekmutyijával összekötve valódi választási korrupciós atombombává válik a Borkai-ügy. Ebben a videóban ugyanis benne van a mindent behálózó korrupció, a közpénzek gátlástalan ellopása, az urizáló NER-lovagok luxushajhászása, a kurvázás és a Fidesz által hirdetett alapértékek álszentsége is. Mindehhez pedig még hozzáadódott az ellenzéki összefogás soha nem tapasztalt mozgósító ereje és a Fidesz legyőzhetőségének szikrányi reménye. Amit végül az élet igazolt...

A kérdés, hogy a kormánypárton belül lesz-e következménye Orbán végzetes tévedésének?

Nos, a válasz egyértelműen nemleges.

Nem csupán azért, mert a ráheles pelenkadobálás, a Tiborcz-ügy és számos más botrány megmutatta, hogy Orbán – bármilyen bűncselekmény tekintetében - szent és sérthetetlen a már-már szektaként hívő tagság számára, hanem azért is, mert akik feltételezhetően meg mernek fogalmazni kritikát Orbánnal szemben, azok miatt mind bukott már a Fidesz választást. Gondoljunk csak Kövér László köteles botrányára vagy Áder János 1994-es kampányfőnökségére.

Mi, mindezek ellenére, az alábbi örökbecsű dallal szeretnénk megköszönni Orbánnak a mostani választásban felmutatott, elévülhetetlen érdemeit: