"Magyarországnak el kell döntenie: teljes jogú tagja akar-e maradni az EU-nak, és nem csak a pénzügyi támogatásokat fölvenni"

Így szólt Johann Wadephul, a CDU frakcióvezető-helyettese a ZDF vasárnap esti “Berlin direct” című magazinjában, ahol éles hangon támadta a magyar kormányt.

A Magyar Hang a német Focus beszámolój alapján azt írja, hogy Wadephul szerint az a tény, hogy a magyar kormány támogatja a törökök észak-szíriai háborúját, megkérdőjelezi Magyarország uniós tagságát.

Szavai szerint Magyarországnak el kell döntenie: teljes jogú tagja akar-e maradni az EU-nak, és nem csak a pénzügyi támogatásokat fölvenni. Ha igen, akkor meg kell tanulnia csapatban játszani, s erősíteni a közösség egységét.

Hozzátette, hogy régóta figyelik Orbán tevékenységét, és úgy látják, a magyar miniszterelnök kilóg a csapatból, ezért most nyomást kívánnak gyakorolni az Orbán-kormányra, hogy változtasson politikáján.

Úgy tűnik azonban, hogy egy törpe diktátornak nem megy könnyen a csapatjáték, az erdogani úton lépkedés azonban annál inkább.