Úgy tűnik, ezért támogatják Orbánék a szíriai népirtást

Törökországból kerülnek katonai eszközök hamarosan Magyarországra. A HVG értesülése szerint a páncélozott harci járműveket egy olyan kör készül behozni az országba, amelybe Orbán Viktor családja is érintett.

A HT Division most arra készül, hogy páncélozott harci járműveket vásároljon az egyik török gyártótól, a Nurol Makinától. A végső fázisában járó ügylet értéke mintegy 10,5 millió euró, vagyis nagyjából 3,5 milliárd forint. Honvédségi körökben már jó néhány hónapja nyílt titok, hogy Törökországból érkeznek páncélozott harci járművek Magyarországra - írja a lap.

A HT Division a fideszközeli Szíjj László érdekeltségei közé tartozik, a székhelye Budapesten van egy erzsébetvárosi irodaházban, de csak felerészben az övé, a tulajdonostársa bizonyos Suat Gökhan Karakus. A török üzletember alapító ügyvezetője volt annak az AMX Nador House Hungary Kft.-nek, amelyben 2015–2016-ban a kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a cége, a BDPST is tulajdonos volt.

Mindennek fényében még érdekesebb tény, hogy Orbán a szíriai népirtás mellett kampányol Erdogannal, és hazudja, hogy mindez valójában a békéért folytatott küzdelem.