Kitalálod, kit javasolt legfőbb ügyésznek (k)Áder János?

Talált, süllyedt.

A köztársasági elnök tájékoztatta Kövér Lászlót, hogy továbbra is Polt Pétert javasolja legfőbb ügyésznek. A 2010-ben megválasztott fideszes főügyésznek decemberben ér véget mandátuma, de a jelek szerint annyira jól dolgozott, hogy nem akarnak megválni tőle.

Több ügyet is felidézhetnénk Polt eddigi munkásságai közül, Tiborcz csalásos sztorijának kőkemény kivizsgálása mellett pályafutása csúcsaként értelmezhető az a pillanat is, amikor az Európai Bizottság figyelmeztetésére, miszerint rendszerszintű intézkedéseket kellene hozni a magas szintű korrupció ellen, Polt ezt tudta reagálni:

a „magas szintű korrupció” fogalma „definiálatlan”, „ilyen egzakt büntetőjogi kategória” nem létezik. Ezért számára értelmezhetetlen, hogy ezzel szemben várnak el rendszerszintű intézkedéseket.

Zseniális. Ahogyan Polt kacagtató mondatának elejtésekor, úgy most is segítünk elhárítani fogalmi zavarát, ehhez manapság egyébként szinonimaként elég három betűt (NER) vagy egyetlen képet mutatni.

Moneypool_comicstyle

Polt „újraválasztása” esetén pedig konstatálhatjuk, hogy a főügyész továbbra is rendkívüli körültekintően végzi majd a feladatát.