Hoppá: Kiakadtak a megyék a Jobbik választmányának tegnapi döntése miatt!

Mint az közismert a Jobbik választmánya tegnap elnapolta a párt tisztújítását, ezzel megtorpedózva Jakab Péter elnökké választásának lehetőségét. A különböző jobbikos csoportokban,illetve politikusok oldalain egyre több olyan hozzászólást lehet olvasni, amely szerint a Jobbik választmányának tagjait egy a hatalmához körömszakadtáig ragaszkodó, a tagság akaratát semmibe vevő kisebbség befolyásolta/befolyásolja a háttérből. Információink szerint több megyében rendkívüli ülést hívtak össze a tegnapi döntéssel elégedetlen vezetők a tagság kérésére. Sőt, vannak hozzászólások, amelyek már egyenesen új párt létrehozását követelik a tegnapi napon megfúrt, egyébként legnagyobb népszerűségnek örvendő jobbikos politikustól, Jakab Pétertől.

Mi itt a megyében egy család vagyunk és a család minden tagja mellett! És egyet biztosan állíthatok nektek: Nem fogom hagyni, hogy tönkremenjen ez a közösség! Erre a szavamat adom!

- írja az egyik megyei elnök, aki csütörtökre rendkívüli közgyűlést hívott össze.

Sokak szerint olyan szinten demoralizálta a jobbikos tagságot a választmány tegnapi, kissé érthetetlen döntése, hogy tömeges kilépésektől is lehet tartani. Ez pedig túlságosan nem kecsegtető egy a Fidesz által generált válságon éppen csak átesett ellenzéki párt számára. Ami pedig még veszélyesebb, hogy a tegnapi döntés mögött is sokan a kormánypártokat sejtik a háttérben…

 

Peti! Tőled fél a hatalom,nem a jobbiktól! Csinálj egy pártot,az egyszerü hétköznapi emberek pártját! És ne legyen se jobb se bal! Ez az igazság pártja legyen! Ilyen ember mint te,aki bátran kiáll értünk, vesztes nem lehet!!! Beállunk mögéd!

- írta Jakab Péter Facebook-bejegyzéséhez az egyik kommentelő, aki – plasztikusan mutatva az oldalon kialakult közhangulatot - több, mint hatszáz lájkot kapott a hozzászólás.

Bár Jakab Péter azzal kezdte a tegnapi döntésre reagáló bejegyzését, hogy elfogadja a választmány döntését, azonban nagyon úgy tűnik, hogy a Jobbik szimpatizánsainak egy jelentős része, illetve számos jobbikos politikus nem szeretne beletörődni abba, hogy ne Jakab Péter irányítsa a legnagyobb frakcióval bíró ellenzéki pártot.

Jakab Péter a pártvezetéssel szemben meglehetősen dühös és a választmányban csalódott felvetésekre egyelőre nem reagált.