Pofon a magyarságnak: Putyin épp az 1956-os szabadságharc napjaiban látogat Budapestre!

Üzenetértékű, hogy éppen a napokban érkezett az orosz elnök a szabadság fővárosába. Orbán pedig - mint Moszkva jelenlegi helytartója - természetes tártkarokkal fogadja főnökét.

A politikában és főként a diplomáciában mindennek jelentősége van. Szimbolikus, hogy az orosz elnök éppen azokban a napokra időzítve érkezik Magyarországra, amelyekben 63 évvel ezelőtt éppen a „Ruszkik haza!” feliratokat fújták a barikádokon harcoló pesti srácok a házfalakra. Szomorú hír az utókor, a szabadságharcosok utódai számára, hogy ma is olyan vezetője van hazánknak, akit Moszkva irányít és aki mosolyogva, cinkos módon asszisztál ehhez a érzéketlen pofátlansághoz.

Tényleg szép város, de éppen most vesztettük el a választásokon. Csak két olyan város volt eddig Európában, ahol nem baloldali a vezetés: Madrid és Budapest. Most már csak Madrid maradt.

 - panaszkodott moszkvai főnökének, Orbán Viktor.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy Magyarország jelenleg regnáló kormánya, az Orbán-kormány az orosz érdekek európai képviselője mind az Európai Unióban, mind a NATO-ban. Nem tudjuk pontosan, hogy Orbánt zsarolják valamivel vagy esetleg szimplán kilóra megvették, az viszont nagyon valószínű, hogy az amit művel közel fog állni a hazaáruláshoz az utókor számára.

Mi pedig - akik még mindig harcolnak a szabadságért Moszkvával és annak helytartójával - csak annyit írunk, amit elődeink festettek a tankok oldalára és a házfalakra: Ruszkik haza!

 

(Főkép: MTI/Szigetváry Zsolt)