A New York Times Orbánról: „Brüsszel kíméletlen kritikusa nem habozik elfogadni az Európai Unió által juttatott pénzt”

A lap magyar nyelven közölt cikket az EU-s agrártámogatások lenyúlásáról, természetesen külön kitértek a pénzügyekkel nem foglalkozó, lekötelezhetetlen Orbánra és bandájára.

A mezőgazdasági támogatások zöme

a jó összeköttetéssel rendelkező hatalmasok zsebébe vándorol… Az EU agrárpolitikáját ma ugyanazok az antidemokratikus erők zsigerelik ki, amelyek az uniót belülről is fenyegetik. Ezért gyakorlatban a támogatási rendszer szándékosan zavaros, durván aláássa az Európai Unió környezetvédelmi céljait, korrupcióval és önérdekkel átszőtt.

- olvasható a cikkben, melyben külön megemlítik a felcsúti kegyúri rendszer sajátosságait.

Brüsszel és az európai elitek kíméletlen kritikusa, nem habozik elfogadni az Európai Unió által juttatott pénzt

- írják Orbánról, aki így gazdag embert csinál haverjaiból, családtagjaiból, ellenlábasait pedig lejáratja. (Az elmúlt években az újság szerint a legnagyobb privát támogatottak Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor nevéhez fűződő cégek voltak. Ők összesen 28 millió dollárnyi támogatást kaptak csak tavaly.)

Nem más ez, mint modern feudalizmus, amelyben a kisgazdálkodók hatalmas politikai érdekcsoportok árnyékában élnek - és az egészet Európai Uniós támogatásból finanszírozzák

- összegzik az Orbánék által kiépített rendszer lényegét, ahol a földek a jó politikai kapcsolatokkal bíró kiválasztottakhoz jutottak, akik esetenként az egyetlen résztvevői voltak az árveréseknek. A felcsúti stróman, Mészáros Lölőke, valamint rokonai például több mint 1500 hektár földet vásároltak csak Fejér megyében, állítja a riportban megszólaló korábbi államtitkár, Ángyán József.

A propagandagyárak bizonyára ismét bőszen sorosozni kezdenek majd, hiszen a vezér egyértelmű ügyleteire, az Orbánék által kiépített rendszer sajátosságaira már világszerte felfigyeltek. Az egyik leggázabb propagandagyár, a TV2 szerint például a 444 egyenesen lejáratja Magyarországot. Szóval, aki velük ellentétben a valóságról számol be, az ezt tenné?

Egészen véletlenül nem az egész országot kiszipolyozó, elvtelenül szolgált, lassan a világ minden pontján kiégett despotaként és elrettentő példaként emlegetett vezérük, annak simlis bandája, és az ehhez gusztustalan módon asszisztáló propagandisták, vagyis ők teszik ezt?

OrbanMeszaros