Hadházy: Az ellenzék bojkottálja Polt újabb 9 évének megszavazását!

A Fidesz újabb kilenc évre választaná meg főügyésznek az Orbán-család háziügyészeként funkcionáló Polt Pétert, aki ma még nyilván elhiszi, hogy kitölti az újabb ciklust…

Mi azért nagyon bízunk abban, hogy 2028-ban már régen túl leszünk egy Európai Ügyészség által lefolytatott eljáráson, illetve egy nemzetközi bíróság által meghozott ítéleten, s végre mindenki oda kerül ahova való.  

Bár vannak elképzelések arra, hogy hogyan távolítható el a Legfőbb Bűnsegéd egy kormányváltás után, de ezek egyáltalán nem egyértelműek. Nem tudjuk pontosan, mit lehet tenni Polt 9 éves mandátumának kitöltése ellen, de az biztos, hogy eddig nem tettünk semmit. Úgyhogy itt lenne az ideje valami mást kitalálni. Polt hatalmát ugyanakkor jelentősen csökkenthetné a csatlakozás az Európai Ügyészséghez. Erre van is remény, 680 ezer magyar aláírása komoly politikai nyomás a kormányra. Ha pedig az EU is kellő nyomást gyakorol, a kettő együtt eredményre is vezethet. Vannak olyan információk, hogy ez fog történni. Akárhogy is, a kulcsszó a politikai nyomásgyakorlás.

- írja Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő, aki szerint. A korrupcióellenes politikus szerint az ellenzéknek nem szabad asszisztálnia az újabb kétharmados "törvénytelenséghez".

Egyetlen dolognak van értelme jelenleg, otthagyni az egészet. Azt tudom csak javasolni az ellenzéki kollégáknak, hogy ne állják végig Polt (és Handó) eskütételét! Sőt, már a szavazást is nyugodtan hagyják ki!