Fideszes örökség: járatokat kellett megszüntetni Miskolcon a brutális sofőrhiány miatt

Az októberben megválasztott, ellenzéki polgármester válságmenedzser kinevezésével állítaná talpra a miskolci tömegközlekedést.

...megengedhetetlen, hogy egy miskolci, önkormányzati társaság ennyire alacsony színvonalon teljesítsen…a problémák, amelyek miatt a miskolci utazók ma szenvedni kénytelenek, az elmúlt időszak nemtörődöm és sokszor súlyosan szakmaiatlan vezetésének egyenes következményei, amelynek helyrehozására a jelenlegi MVK Zrt., vezetésnek is már kilenc hónap állt a rendelkezésére. De érezhető javulás nem történt, mi több mára tarthatatlanná vált a helyzet. A sofőrhiány, a megoldatlan finanszírozás, a kialakult bérfeszültség és a tragikusan rossz tervezés nem újkeletű problémák, elég csak megkérdezni a vállalat dolgozóit, vagy az utasokat

- olvasható a Polgármesteri Hivatal közleményében a Miskolci Városi Közlekedési Zrt.-vel szemben megfogalmazott erős kritika.

A szakszervezetek szerint az alacsony bérek és a több száz óra túlmunka miatt hagyják el ennyien a pályát, és a munakerőhiány miatt jutottak el eddig pontig.

Három éve gondok vannak, tartottunk egy demonstrációt, de az akkori városvezetés semmit sem reagált, hiába adtunk át petíciót is

- mondta Berta József, a Miskolci Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke, rámutatva, hogyan állt a problémához a korábbi, fideszes városvezetés.

Vajon az elmúlt évekre jellemző káoszt, késéseket, idegeskedéseket, tehetetlenséget követően Veresék érkezésével köszönhetően végre valódi megoldás születik majd a borsodi megyeszékhelyen?

A jelek szerint igen, hiszen az új, ellenzéki polgármester azt ígérte, hogy

haladéktalanul megkezdjük az okok feltárását és a felelősség megállapítását, mert a lehető leghatározottabban szeretném kinyilvánítani, hogy Miskolc többé nem lesz következmények nélküli város.