Szijjártó ismét büszkén gondolt vissza Rákosi diktatúrájára

Szijjártó ismét büszkén gondolt vissza Rákosi diktatúrájára
Fotó: Sztojcsev/KKM/MTI/MTVA

Ez már áprilisban is visszataszító volt, de hogy pont az '56-os szabadságharc leverésének évfordulója után egy nappal lépked büszkén Rákosi Mátyás örökén, még külön forgat egyet az ember gyomrán.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Sanghajban, a Hungcsiao Nemzetközi Gazdasági Fórumon járt, ahol bejelentette, hogy a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat közreműködésével épül ki Magyarországon az ötödik generációs (5G) hálózat.

Öröm és bódottá.

Az viszont már kevésbé, hogy Szijjártó annyira nem bír a nyelvével, hogy megint sikerült büszkén megemlékezni az egykori sztálinista magyar vezetés politikájáról. Bár kommunista Kínában mondjuk ez a tény menő:

Magyarország és Kína idén ünnepli a diplomáciai kapcsolatfelvétel 70. évfordulóját, és Magyarország büszke arra, hogy az elsők között ismerte el a Kínai Népköztársaságot.

Azt, hogy a sztálinista magyar vezetés is legalább olyan seggnyaló volt mint a jelenlegi, ráadásul annyira fontos ünnepelni, hogy Szijjártó áprilisban, az Egy övezet, egy út együttműködés kereskedelmi fórumán Pekingben is elmondta már ugyanezt.