Az ellenzéki összefogás vagy az egyre átlátszóbb Fidesz-Mi Hazánk kooperáció győz Jászberényben?

Október 13-án 14 szavazattal nyert az ellenzék közös polgármester-jelöltje a fideszes Szabó Tamással szemben, a területi választási bizottság azonban választási szabálytalanságra hivatkozva megsemmisítette a végeredményt.

Közben cseppet sem meglepő módon a Mi Hazánk korábbi jelöltje, Dobrosi Zoltán visszalépett a fideszes jelölt javára, a kormánypárttól megszokott, és bukott érvet felhozva, mely úgy hangzik, hogy az ellenzék jelöltje „alkalmatlan”. Majd, miután Toroczkaiék rájöttek, hogy ez mennyire átlátszó, gyorsan módosítottak álláspontjukon, mondván:

"Az országos elnökség azzal egyetért, hogy a jobbikos-balliberális Budai Lóránt alkalmatlan a városvezetésre, (...) ugyanakkor a Fidesz polgármesterjelöltje, Szabó Tamás is alkalmatlan." :-D :-D :-D

Október 13-án a jászberényiek hoztak egy demokratikus döntést, amit a Fidesz képtelen elfogadni, megérteni és tiszteletben tartani. November 10-én ezért megtanítjuk őket arra, hogyan kell tisztességesen veszíteni.

A jászberényiek akaratát nem lehet elnyomni!

Hajrá Budai Lóránt, veled vagyunk!

- jegyezte meg Facebookon Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője.

Vasárnap tehát újra választ Jászberény. Könnyen lehet, hogy ezúttal még nehezebb lesz a közös ellenzéki jelölt dolga, hiszen pár hét alatt 14-nél jóval nagyobb mértékben nőhetett a településen tartózkodó vendégmunkások száma...