Fidesz: Magyarországon még sokkal szabadabb a sajtó, mint sok más európai országban

Ezért elutasították a magyar sajtószabadság helyzetével kapcsolatban az Európai Parlament LIBE szakbizottságának szerdai brüsszeli ülésén megfogalmazott bírálatokat.

Pontosabban Hidvéghi Balázs utasította el a Fidesz nevében mondván, a "beszámolók rendkívül egyoldalúak és manipulatívak" voltak. 

Kijelentette, Magyarországon szabadabb, élénkebb, illetve tabuktól mentesebb a közbeszéd, mint sok más európai országban. A magyar helyzetről szóló beszámolókat rendkívül egyoldalúnak és manipulatívnak minősítette "még a LIBE sztenderdjeihez képest is".

Szerinte az egyetlen igazi változás, hogy ma a korábbiakkal ellentétben működnek konzervatív médiumok (Pl. Ripost, Lokál, Origó? - a szerk.) is, és ez zavar sokakat a baloldalon, azonban a legnagyobb tévécsatornák, online portálok és lapok továbbra is kormánykritikusnak (Melyikek is? A Hír TV, a TV2, vagy a köztévé? - a szerk.) számítanak.

"Mindenkinek lehet politikai véleménye, de akkor hívják azt politikai aktivizmusnak, ne objektív újságírásnak" - közölte.
    

Az EP-képviselők bíráló hozzászólásai kapcsán természetesen előkerült a bevándorlás is:

"Magyarországot évek óta támadják, ennek a valódi oka az, hogy a magyar kormány szembemegy azzal a rossz brüsszeli bevándorláspárti politikával, amelyet rá akarnak erőltetni az összes tagállamra" - fogalmazott.