A bukott józsefvárosi polgármester a kormányhivatalok élére bukik?

Információink szerint elképzelhető, hogy a volt fideszes polgármester, Sára Botond felfelé "bukik". Így érthető is lenne, hogy nem veszi át képviselői mandátumát Józsefvárosban.

Sára Botond október 13-án Pikó Andrástól kapott ki, és bár a polgármesterség mellett elindult egyéniben is önkormányzati képviselőnek, ott is vesztett.

De, és itt jön a lényeg, így is képviselői mandátumot szerzett kompenzációs listáról, amiről le is mondott szerdán. Facebook-posztjában a következőket írja:

Az elmúlt kilenc évben képviselőként, alpolgármesterként, majd polgármesterként szolgálhattam Józsefvárost. Ez idő alatt olyan eredményeket értünk el a kerületiekkel közösen, melyek miatt nincs okunk szégyenkezni. Az október 13-i önkormányzati választáson lehetőséget kaptam, hogy a munkát képviselőként tovább folytassam. Ugyanakkor olyan feladat előtt állok, amely nem teszi lehetővé, hogy a teljes embert igénylő képviselői megbízatásomat lelkiismeretesen és tisztességesen el tudjam végezni, ezért úgy döntöttem, hogy mandátumomat nem veszem át.

Sára a posztban hozzáteszi, nem távolodik el Józsefvárostól:

"továbbra is részese maradok a kerületi közéletnek, a józsefvárosiak továbbra is számíthatnak rám, bizalommal fordulhatnak hozzám! Új feladatom során is Józsefváros és a kerületiek érdekeit fogom szem előtt tartani, a megválasztott új városvezetéssel a lehető legtöbb kérdésben együttműködöm."

Hogy hol, az nem derül ki, de könnyen lehet, hogy a kormányhivatalok élén működik majd tovább.