Emlékszel, mikor Bayer Zsolt még azon hőbörgött, hogy a "liberálisok a törökök valagát nyalják"?

Emlékszel, mikor Bayer Zsolt még azon hőbörgött, hogy a "liberálisok a törökök valagát nyalják"?
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Nem baj, ha nem, a legfelkapottabb fidesznyaloncok se nagyon tudják követni, melyik nap, mit mondanak.

"Tessék mondani, mi a redvás, búbánatos, ótvaros, telebaszott lófasznak kellene nevezni a török megszállást?" – tette fel a nagy kérdést a mindig kulturált Bayer Zsolti még 2016-ban. Mert Zsolti akkor épp a sajátos „stílusában” kiakadt a „balliberális médiatúlsúlyra”, hogy a török megszállást márpedig tessék néven nevezni. De akkor hogy a redvás, búbánatos, ótvaros, telebaszott lófaszba lehet, hogy azon nem akadt ki Bayer Zsolti, mikor Orbán a török megszállást úgy jellemezte, hogy: „nemzeteink nagy fiai feszültek egymásnak”?

Egészen pontosan: Bayer Zsolti 2016 májusában nagyon felhúzta magát azon (is), hogy az Index és a 444 diplomáciai botrányként értékelte, hogy L. Simon László, az akkori kulturális örökségvédelemért felelős államtitkár a Tatai Patara Török kori Történelmi Fesztiválon mondott ünnepi beszédében rabságnak, vallási háborúnak, megszállásnak nevezte a török uralmat Magyarországon.

Mindezt úgy kommentálta, hogy:

Tessék mondani, mi a redvás, búbánatos, ótvaros, telebaszott lófasznak kellene nevezni a török megszállást? 
Új program van liberáliséknál, most, hogy kötelező a törökök valagát nyalni? Mostantól a hódoltság egy nagyszerű babazsúr volt, amely megalapozta a vidám sokszínűségünket? Hm? 

Egyelőre nem tudjuk, hogy Zsoltinak hogy tetszett a tegnapi, nem is kötelező, sokkal inkább önkéntes török-valagnyalása, de hátha majd a Sajtóklubban kibeszélik Orbán-valagnyalás közben.