Tatabányán a fideszesek és a mihazánkos együttes erővel bénítanák meg a várost...

A tatabányai önkormányzati választáson, a 18 helyből az Összefogás Tatabányáért nevű ellenzéki formáció 9, a Fidesz nyolc, a Mi Hazánk pedig 1 mandátumot szerzett. A mérleg nyelve tehát a magát ellenzéki pártként aposztrofáló, a valóságban azonban a Fidesz szatellitpártjaként funkcionáló Toroczkai-Novák-féle mozgalom képviselője. Persze, kiszámíthatóan melyik párttal szavazott együtt a Toroczkai? Bingó!!!! Hát persze, hogy a Fidesszel!

Az újabb lelepleződéssel nem lenne gond, ha nem bénítaná meg Tatabánya normális működését. Bár Duró Dóra próbálja tagadni az együttműködést, azonban a lényeg mégiscsak az, hogy az összekacsintással nem tudtak megalakulni az önkormányzati bizottságok, valamint a városi cégek is bajba kerültek. Ennél sokkal jobban szerethetné nem csak a „mi hazánkat”, de a szűkebb hazáját is a magát nemzetinek való képviselő! Mondjuk ehhez jellemre is szükség volna...

Ahogy azt várni lehetett már az elején kemény csaták vannak már a napirendeknél, Schmidt Csaba: bejelentette, hogy megalakult a Fidesz-Kdnp frakció, a  frakcióvezető elmondta, hogya pozíciók és SZMSZ tanulmányozására és döntésre nem kaptak elég időt, főleg úgy, hogy nem ismerik az alpolgármesterek személyére tett javaslatot. Csak hétfő este kapták meg az anyagot, ami rövid az olyan fontos döntések meghozatalára, ami Tatabánya működését 5 évre meghatározzák. Schmidték meg szerették volna torpedózni az előterjesztések nagy részét, például a döntést az alpolgármesterek személyéről, illetve az SZMSZ módosítását.

Boda Bánk csatlakozott a fideszesek véleményéhez, és  annyival egészítette ki azt, hogy az SZMSZ módosítások kivételével minden napirendet támogat.

Fekete Miklós elmondta,megalakult az Összefogás Tatabányáért frakció, szerinte azzal, hogy mindössze eggyel kevesebb bizottság van, az nem lehet akkora probléma, hogy ne lehetne róla szavazni.

Bereznai Csaba cinikusan szembesítette a polgármestert azzal, hogy a médiában azt mondta, 8 párt egyeztetett álláspontját szeretné képviselni, a volt alpolgármester szerint komolytalan a polgármester ezzel a másfél napos idővel.

Ezek után szavaztak a képviselők, és elfogadták a napirendet, nem történt változás.

Schmidték támadása nem sikerült, Szücsné és csapata elhárította az első támadást. Ez a kis csörte jól megmutatta, milyen hangult várható az elkövetkező öt évben Tatabányán a közgyűlésben.

Folyamatosan tudósítunk a közgyűlés érdekes eseményeiről, főleg, ha már név nélkül a fideszes Bereznai Csaba tatai képviselő megemlítette portálunkat.

Ezek után az polgármester és a képviselők letették a hivatali esküt.

- számolt be a történésekről a Boldogulj Tatabánya nevű helyi híroldal.

De mindegy is, ha nem sikerül dűlőre jutni, akkor ki kell írni az újabb választásokat, a nép pedig megfogja bünteti az árulókat…

(Főkép: keleten.hu)