Kövér László értékelte Borkai "erkölcsi botlását": Gyurcsány!

Ha van téma, amivel kapcsolatban azt gondoltuk, hogy a Fidesz nem játszhatja ki a korlátlanul felhasználható Gyurcsány-kártyát, akkor az a Borkai-ügy. Tévedtünk. Kövér László szerint ha már politikai erkölcsöket értékelünk, nem szabad elfelejteni, hogy Gyurcsány mindennek az alja.

Gyurcsány Ferenc a magyar politikai élet legaljához tartozik - jelentette ki az Országgyűlés elnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. 

Kövér László szerint a Demokratikus Koalíció elnökénél kevés több kárt okozó figurája volt a huszadik és a huszonegyedik századi magyar történelemnek. Szerinte a politikát érdekes műfaj: míg Borkai Zsoltnak "az egyébként magánbűnök körébe tartozó erkölcsi botlása" a politikában szemlátomást megbocsáthatatlan bűnnek tetszik, Gyurcsány Ferencnek vagy Horn Gyulának a "nemzet ellen elkövetett bűneinek sorozata" szemlátomást a megbocsátható bűnök sorába tartozik.

Kövér azt mondta, nincs annál nagyobb bűne a rendszerváltozásnak, mint hogy négy évvel az első szabad választás után éppen "egy fegyverrel a saját népe ellen harcoló hazaárulót" jelölt az MSZP a miniszterelnöki székbe. Horn Gyulát azonban "egy grál lovagnak, egy nemzeti hérosznak" lehet nevezni Gyurcsány Ferenchez képest, akit "egy pitiáner, senkiházi nemzetáruló".

Tehát, kedves Borkai Zsoltot elítélő választópolgár! De főleg ellenzéki! Amikor Borkai Zsoltot Dante poklának egyik bugyrában kívánod elhelyezni, jusson eszedbe, hogy mi az origó! A viszonyítási pont, az erkölcsi koordinátarendszer ne a saját értékrended legyen, urambocsá, a keresztényi elvek, hanem Gyurcsány Ferenc!

Hozzá képest egy jachtos kufirc délutáni csendes pihenő, ami ráadásul magánügy is.