Pócs János is rájött, hogy vissza kell venni az arcból

Pócs János az a kiváló tehetséggel megáldott politikusa a Fidesznek, akinek közéleti karrierje 2017 decemberében kimerült egy disznóról készített sorosozó Facebook-posztban, ismertsége felfelé ívelő tendenciát pedig csak akkor mutatott, mikor egy roma férfi felgyújtásával viccelődőtt. A szimpatikus fideszes politikus most a jászberényi választás kapcsán ráébredt, hogy lehet, hogy valamit rosszul csináltak.

A Fidesz nagyon csúnyán kikapott vasárnap, Pócs János Pedig akaratlanul is kénytelen volt magába nézni. Vagy legalábbis a kommunikáció szintjén teljesíteni az önvizsgálatot. A térség fideszes országgyűlési képviselőjeként nyilatkozott az ATV Híradójának, ahol kijelentette:

“Meglepődtem, talán az sem túlzás, hogy padlóra kerültem. De hát ebből kell felállni, a választóknak az üzenetét meg kell érteni.”

Pócs szerint az a tanulsága az eredménynek, hogy sok mindent másképp kell csinálni.

“Azok, amiket csináltunk, és jól csináltunk, azok rossz csatornán jutottak el az emberekhez. Az eredmény alapján mi üzentünk rosszul, nem mentek át az üzeneteink” - mondta.

Arra az újságírói kérdésre, hogy várható-e változás a kommunikációban, Pócs azt válaszolta, hogy “a munkában, a kommunikációban, a megjelenésben, mindenben.”

Érdekesség, hogy még a hétvégi narancsos bukta el sem készült, november elején Fábry Sándor, legendásan orbánista humorista a Fix Tv Bóta Café c. műsorában hasonlóan értékelte az önkormányzati választás eredményeit:

Vissza kell venni az arcból.