Egészségügy? Oktatás? Ugyan! Orbánék alatt az elmúlt hét évben 450 százalékkal nőttek a sportkiadások

A 2011 és 2018 közötti zárszámadásokat vizsgálta meg az Mfor.hu, ebből pedig tökéletesen látszik, mi a fontos Orbánnak.

A sportra fordított kiadások (TAO-val együtt) 7 év alatt a 4,5-szeresére (ez 450 százalékos növekedést jelent), ezzel párhuzamosan az egészségügyre 39, az oktatásra szántak pedig 30 százalékkal emelkedtek.

Sport és szabadidős tevékenységek esetében a kormány ebben az időszakban 525 százalékkal növelte meg a kiadásokat, az iskolai előkészítésre, alapfokú oktatásra arányaiban 42 százalékkal, a középfokú oktatásra pedig 10 százalékkal kevesebb pénz jutott.

2018-ban TAO-val együtt 455 milliárd forintot költött el a kormány a sporttal összefüggésben.

Érdekesség, hogy 2011-ben még majdnem annyit szánt a kormány sportra, mint háziorvosi és gyermekorvosi szolgálatra, és több jutott rendelői, orvosi, fogorvosi ellátásra is.

Orbánékkal és a szervilis propagandistákkal ellentétben a számok nem hazudnak. Az egészségügy nem lett közben világszínvonalú, ahogyan az oktatás sem, éppen ellenkezőleg. Előbbi durva hiányosságai és lesújtó állapota miatt évente több tízezer egyébként megmenthető honfitársunk hal meg - amit még leírni is egészen elképesztő 2019-ben, egy európai országgal kapcsolatban - utóbbi terület színvonala láttán pedig diák, tanár, szülő egyaránt kétségbeesetten kiált változásért.

Vajon mi lenne, ha az országnak olyan miniszterelnöke és kormánya lenne, amelynél ez az arány fordított lenne?

Talán már nem kell sokat várnunk arra, hogy megtudjuk.

NemAzEn_Miniszterelnokom_Resized