Bréking: Orbánék kitiltanák az ellenzéki képviselőket a parlamentből, a Jobbik közös ellenzéki fellépést kezdeményezett!

Rákosi Mátyás elégedetten csettintene a KISZ-ben szocializálódott Orbán és az MSZMP-ben pályára állított Kövér újabb bolsevik trükkjén, ami egy lépéssel közelebb hurcolná Magyarországot a pártállami diktatúra irányába. A legújabb fideszes javaslat szerint ugyanis akár egy hónapos kitiltás, illetve egyéves fizetésmegvonás járhat az Orbán-kormány által „renitensnek” bélyegzett parlamenti képviselőknek. Lukács László, jobbikos parlamenti képviselő az ügyben összellenzéki egyeztetést kezdeményezett a hétfői napra.

A törvényjavaslatot az alábbi, nagytudásúnak és illusztrisnak semmiképpen sem nevezhető, Orbán-csicskacsapatnak viszont annál inkább hívható társaság jegyzi:

Kocsis Máté (Fidesz), Böröcz László (Fidesz), dr. Bajkai István (Fidesz), dr. Vejkey Imre (KDNP), Halász János (Fidesz), Harrach Péter (KDNP), Hende Csaba (Fidesz), Nacsa Lőrinc (KDNP)

A diszpintyek között tehát ott van a bugyiban matató szóvivő, a kiugrott vagy még inkább kirúgott (!) pap, illetve a saját közönségét a „hazaárulók-rigmus” skandálására biztató vasmegyei, beszélő „Hellowen-tök”. Az a közös bennük, hogy az ugyan rendszeresen, de mégis spontán kialakuló parlamenti „Orbán-seggnyaló versenyben” mindannyian rendre dobogós helyen végeznek, pedig a fideszes padsorokban elég nagy a tülekedés.

 

Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese - az újabb jogállam-romboló törvénytelenség okán - együttes fellépésre szólította fel az ellenzéki pártokat, mint azt közleményében írja:

 

A Jobbik közös ellenzéki fellépést kezdeményez a véleménynyilvánítás szabadságát sárba tipró, az ellenzéki képviselők ellehetetlenítésére irányuló kormánypárti törvénymódosító javaslat miatt. Jövő hétfőre összellenzéki egyeztetést kezdeményezünk, hiszen az Országgyűlési törvényhez benyújtott fideszes indítvány azon túl, hogy minden bizonnyal alaptörvény-ellenes, elfogadhatatlan egy jogállamban, illetve a kemény diktatúrákat idézi. Az országgyűlési képviselők munkáját és véleménynyilvánítási jogát nem lehet izomból korlátozni és gátolni, a parlamenttől való el- és kitiltás ugyanis ezt jelentené. Orbán Viktor és a Fidesz nagyon megijedhetett az önkormányzati választások eredményétől, ezért most erővel és diktatórikus jogalkotással próbálja csorbítani a nem őket támogató képviselők jogait, és befogni nemcsak az ellenzéki honatyák száját, hanem rajtuk keresztül minden magyar emberét, akinek elege van Orbánék korrupt és diktatórikus rendszeréből.

Jó lenne, ha az egység ebben a fontos kérdésben is létrejönne - az elnyomó hatalom ellen - a parlamenti pártok között!