Steinmetz Ádám lecsapja az Orbán által feldobott labdát: „Legyen hétpárti egyeztetés a MOB bevonásával az életjáradék ügyében”

A Magyar Olimpiai Bizottság a paksi ülésén elutasította azt a jobbikos javaslatot, ami a korrupciógyanús és egyéb botrányos ügyekbe keveredett, bukott fideszes polgármester, Borkai Zsolt olimpiai életjáradékának visszavonásáról szólt.

A javaslatot Steinmetz Ádám terjesztette a bizottság elé véleményezésre, az elképzelés szerint erkölcstelen életmód miatt is meg lehetne vonni az olimpiai életjáradékot. Az olimpiai bajnok vízlabdázó korábban Orbán Viktort kérdezte a parlamentben arról, hogy nem lenne-e szükség egy ilyen törvényjavaslatra, a miniszterelnök akkor szokása szerint kihátrált a válasz elől és a MOB-hoz passzolta az ügyet, a bizottság viszont most éppen arra hivatkozott, hogy nem ők, hanem az ide vonatkozó törvény dönt az életjáradékról.

A törvényjavaslat nincs megfelelően előkészítve, nincs összhangban az olimpiai eszmével, és az alkotmányos jogokkal sem.

- hangzik a MOB üggyel kapcsolatos rövid állásfoglalása.

Megkerestük Steinmetz Ádámot, aki portálunknak reagált a bizottság döntésére.

Gyorsan kellett cselekedni, megértem, hogy a jogászok a törvényjavaslat megvizsgálását követően arra jutottak, hogy nincs megfelelően előkészítve, ez lehet egy érv. Az a fontos, hogy elindult valami, most ki kell derítenünk, hogy a parlamenti pártok körében egyetértés van-e ebben az ügyben, vagyis adott-e a szándék a törvény módosítására. A személyes véleményem az, hogy amennyiben az életjáradékra nem nyugdíjként, hanem tiszteletdíjként tekintünk, bizonyos esetekben legyen lehetőség a megvonásra.  Borkai Zsoltról a társadalom jelentős részének nem a csodálatos szöuli lólengése, hanem a luxusjachtos gyalázatos produkciója ugrik be elsőre. Cselekedeteivel határozottan rombolja az olimpiai bajnokok megítélését.

A MOB jelenleg viszont csak véleményezhet, a törvényeket az Országgyűlés hozza, én azt gondolom, hogy az egész életjáradék-kérdést a MOB hatáskörébe kellene vonni.

Nincs akadálya, sőt szükségesnek tartanám, hogy - amennyiben ebben a témában konszenzus mutatkozik - a parlament elé kerüljön az ügy, ennek érdekében szorgalmazom a hétpárti egyeztetést, méghozzá az olimpiai bizottság bevonásával.