Meglepetés: Orbán bejelentette, hogy "a kormány folytatni fogja a migrációval kapcsolatos küzdelmet"

Magyarországnak továbbra is bevándorlásellenes politikára van szüksége, "magyart csak magyarral lehet pótolni" - jelentette ki Orbán Viktor csütörtökön Budapesten, a Várkert Bazárban, a Magyar Diaszpóra Tanács IX. plenáris ülésén.

Szerinte egy fogyatkozó népességű ország nem ringathatja magát abba az illúzióba, hogy meg tudja oldani a népességfogyást saját erőfeszítés nélkül. Így a kormány folytatni fogja a migrációval kapcsolatos küzdelmet, mert ez a világjelenség "itt marad".

Közölte, hogy a bevándorláspártiak azzal vádolják a magyarokat, hogy kőből van a szívük, azonban ki kell mondani: Magyarország jó ország, a magyarok igenis jó emberek, hajlandók is tenni a jóért, de a segítséget kell odavinni, és nem a bajt idehozni.

Szólt az önkormányzati választásról is: noha a kormánypártok szenvedtek el érzékeny veszteségeket, de felhatalmazást kaptak a kormányzás folytatására, programjuk középpontjában pedig az "erős Magyarország" áll.

És mi lesz az erős Magyarország következő fontos vállalása? 

A szegénység felszámolása és a cigányság integrálása.

Ó. Miután megtöröltük a párás tekintetünk, hessegessünk el minden olyan befurakodó gondolatot az elménkből, melyek azt próbálják sugallni, hogy az elmúlt tíz évben ez rohadtul nem sikerült. Ja, meg azokat is, melyek arra emlékeztetnek, hogy a 20 ezer gazdag migráns, és a közel 45 ezer ukrán vendégmunkás sem fogja pótolni a magyarokat. És jobb, ha az sem jut eszünkbe, hogy az első féléves demográfiai adatok amúgy mindenben rosszabbak, mint az egy évvel korábbiak.