Bécsben kitüntették Soros Györgyöt a CEU Bécsbe költöztetése miatt – videó!

Míg Orbánék tűzzel-vassal üldözték, addig - Sebastian Kurz kancellársága alatt - az osztrák főváros a legnagyobb adható kitüntetést, a Nagy Arany Becsületrendet adományozta a magyar származású milliárdosnak, Soros Györgynek. Nem csak az utak állapotán és az emberek fizetésén, illetve a korrupció mértékén, de ezen a kitüntetésen is jól látszik, hogy Bécsben picit más a politika...

Ünnepélyes keretek között vehette át Soros György a neki adományozott kitüntetést Bécsben. A város és a tartomány legmagasabb kitüntetését, az úgynevezett Nagy Arany Becsületrendet minden évben csupán egy, azaz egyetlen ember ítélik oda Ausztriában. Az indoklás szerint idén azért kapta Soros György az elismerést, mert a CEU Bécsbe költöztetésével jelentős mértékben hozzájárult az osztrák főváros tudományos életének fejlesztéséhez.

Magyarra fordítva, Orbánék egy szaftos, fröcsögő és uszító antiszemita kampány után adminisztratív eszközökkel ellehetetlenítették, majd elüldözték - mintegy burkolt, jelenkori zsidóüldözésként - a CEU-t Budapestről, míg Bécs számára a legnagyobb kitüntetést érte a „Soros-egyetem” Ausztriába költöztetése. A magas rangú elismerést Michael Ludwig, Bécs polgármestere adta át ünnepélyes keretek között a magyar származású üzletembernek. 

Mi pedig abban bizakodunk, hogy nincs már messze az idő, amikor meglesznek a felelősök és elszámoltatásra kerülnek azok, akik – nemzeti színekben pompázva, de valójában a hazánk érdekeivel totálisan ellentétes módon - ilyen hatalmas kárt okoztak az egész magyarság számára.

Az Euronews élő közvetítésének felvételét itt tekinthetik meg utólag: