Hányinger: Így árulta el két MSZP-s az ellenzéki összefogást Budafokon!

„A Magyar Szocialista Párt XXII. kerületi képviselői hatalomért és pénzért elárulták szavazóikat és a teljes ellenzéket. A Fidesszel együtt megszavaztak egy olyan napirendet a helyi alakuló ülésen, és több olyan javaslatot, amelyet Karsay Ferenc polgármester önkényesen, az ellenzéki képviselők akarata ellenére nyújtott be.” - írta Facebook-oldalára Havasi Gábor, a Momentum helyi képviselője.

Budafok-Tétény fideszes polgármestere, Karsay Ferenc hiába nyerte ugyanis meg a választást, mivel a közgyűlésben az ellenzéki pártok szereztek többséget. Az ilyen kerületekben, illetve településeken könnyen, egyszerűen nyomon követhetjük, hogy a Fidesznek kit sikerül helyben „beütnie”. Így hívják a politikai szlengben, amikor valakit vagy valakiket a hatalom birtokosai ilyen-olyan módon érdekelté tesznek abban, hogy a Fidesszel szavazzanak.

Az ellenzéki pártok azt javasolták Karsaynak, hogy az önkormányzati tisztségekre történő kinevezéseknél a választási eredmények arányait vegye figyelembe, így két ellenzéki és egy fideszes alpolgármestere lett volna Budafoknak. Az ellenzéki pártok közül - az előzetes összellenzéki egyeztetések alapján - a Demokratikus Koalíciónak, illetve a Momentumnak jártak volna az alpolgármesteri posztok. Azonban a szocialista Dankóné Hegedűs Jolán, valamint a másik jómadár, Daróczi Károly megszavazta a Fidesz napirend javaslatát, cserébe a fideszesek Dankónét szavazták meg alpolgármesternek, míg Daróczi a Szociális Bizottság elnöke lett.

A budafoki választópolgárok nyilván ezért szavazták őket be a képviselő-testületbe. Ja, nem!

danko_daroczi

A kép alapján elég összeszokott páros lehet a ellenzéket eláruló Dankóné Hegedűs Jolán, valamint Daróczi Károly (Fotó: Facebook.com)

Dankóné és képviselőtársa annak ellenére vállalták a megbízatást, hogy ezzel szembementek a Szocialista Párt érdekeivel és a párt által vállalt értékekkel. Döntésükről nem tájékoztatták sem az MSZP budapesti, sem pedig az országos elnökséget.

- írta sajtónyilatkozatában a Magyar Szocialista Párt akik felszólították az árulókat a mandátumuk visszaadására. 

A tegnapi esetről elsőként beszámoló, momentumos Havasi Gábor bejegyzését itt olvashatják el: