Mészáros Lőrinc nem csak épít, bont is - Most épp 4,1 milliárdért

Ki más végezné el a Nemzeti Atlétikai Központ előkészítéséhez szükséges bontási munkákat, mint Mészáros Lőrincék családi cége, a FEJÉR-B.Á.L.? Ők nyerték 4,1 milliárd forintos közbeszerzést. A szerencse ugye, meg a Jóisten...

Az uniós közbeszerzési értesítőből az derül ki, hogy 40 darab épületről van szó, Mészároséknak a törökbálinti FÖLD-TRANS 2001 Kft. is besegít. 

Az viszont még nem biztos, hogy a stadion megépül, mert Karácsony Gergely főpolgármester a múlt heti kormányülésen azt kérte, hogy a kormány adjon tájékoztatást a beruházás állásáról, a Fővárosi Közgyűlés pedig majd novemberben dönt a továbbiakról. 

Egyébként éppen a napokban derült ki, hogy 700 milliárd a magyarországi korrupció miatt kiszabott uniós büntetés összege, és pl. a korábbi 420 milliárd forint értékű, Mészáros Lőrinc által elnyert vízközmű pályázat esetében 25 százalékos visszafizetési arányt írtak elő a már leszerződött 260 milliárd forint után. 

Bár Bencsik András a hétfői Sajtóklubban kifejtette, hogy a "az új jobboldali milliárdosok" nem lopnak, csak "szerencsésen versenyeznek"...