Orbánéknak el kell számolni az Unió által a korrupció miatt kiszabott 700 milliárdos büntetéssel

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy a hétfői parlamenti ülésen számoljon el azzal a több százmilliárd forinttal, amit feltételezhetően azért terhel a magyar polgárokra, mert az uniós forrásokat képtelen volt szabályszerűen felhasználni.

Mint ismert, a "szabálytalanságok", azaz a rendszerszintű korrupció miatt a 2018-as uniós zárszámadás adatai szerint közel 700 milliárd forintnyi uniós visszafizetési kötelezettséget írtak elő hazánk számára.

Z. Kárpát Dániel jobbikos politikus vasárnapi közleményében emlékeztet, hogy az Európai Bizottság hét magyar operatív programban talált rendszerszintű hibákat és szabálytalanságokat, s a pályázatok egyenként történő átvizsgálása helyett Magyarország kormánya inkább egy 6-700 milliárd forintnyi „átalánybüntetés” megfizetését vállalta, 

"feltételezhető módon azért, mert a nettó korrupciós mechanizmusok lelepleződése még nagyobb veszteséget idézett volna elő."

Z. Kárpát szerint a vitatott százmilliárdok „árát” ráterheli a magyar adófizetőkre, s a hazai költségvetés pótolja ki azt, amit a fideszes boszorkánykonyhában elrontottak vagy kicsatornáztak."

Éppen ezért a Jobbik elvárja a kormánytól, hogy hétfőn tisztázza, mekkora összeget „kér el”  a polgároktól, és "milyen visszaélések miatt nem merte vállalni a pályázatokat érintő vizsgálatot?"

"Mivel a kormány illetékes minisztériuma nem tudta cáfolni a fentieket, s lényegében elismeri a történteket, várjuk a felelősöket a mikrofon elé!" - fogalmazott.