Novák Katalin szerint "minden várakozást felülmúl", hogy hitelből élnek a magyar családok

Akárcsak minden héten, ezúttal is örömmel közölte, hogy "minden várakozást felülmúl a családvédelmi akcióterv iránti érdeklődés".

Átlépte az 50 ezret a babaváró támogatást igénylő fiatal párok száma, és több mint 20 ezren igényelték a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását is - közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfőn az Országgyűlésben.

Tudatta, hogy július 1-je óta már több mint 100 ezer fiatalnak tudtak "segíteni" a babaváró támogatással, amely egy kamatmentes, gyermekvállalás esetén akár vissza nem fizetendő, 10 millió forintos, szabadfelhasználású kölcsön.

És ez azért jó, mert... Miért is?

Annak örülünk, hogy a magyar párok hitelbe vállalnak gyereket, pénzért szülnek, vagy hogy Novák Katalin minden héten lobogtathat egy statisztikát?

Fura, de Novák Katalin azt a statisztikát nem annyira lobogtatta, miszerint a 2019-es első féléves demográfiai adatok mindenben rosszabbak, mint az egy évvel korábbiak. 

7057 gyermek jött világra, ez 6,3 százalékkal, vagyis 478 újszülöttel kevesebb, mint tavaly júniusban, ezzel szemben 9776 fő vesztette életét, ami 2,7%-kal, 258 fővel több az előző év azonos havinál.

Selmeczi Gabriella ellenben kiválóan felsorolta a 2002 és 2010 közötti "balliberális kormányok családokat sújtó intézkedéseit". Ez is biztos sokakat ösztönöz a családalapításra.