Nincs meglepetés: A Fidesz leszavazta az SMA-s gyerekek támogatását

A Jobbik kezdeményezésének köszönhetően a parlamentben kedden szavaztak „a ritka betegségben szenvedők támogatásának elősegítéséről", a Fidesz azonban nem támogatta a javaslatot.

A kormánypárti többség nem nagy meglepetésre kedden leszavazta, hogy a parlament megtárgyalja azt a javaslatot, amely egy alapot hozna létre a ritka betegségben szenvedők, így az SMA-s gyerekek megsegítésére is.

Mint ismert, az elmúlt hetekben példátlan összefogás vette kezdetét annak érdekében, hogy több beteg, különösen SMA-beteg kisgyermek gyógykezelésének a költségei összegyűlhessenek, így esélyt kapott az életre a kis Zente és Levente is.

Bejárta a sajtót, hogy az adományozók között volt Mészáros Lőrinc is (a mi pénzünkből), ami valószínűleg egy jól átgondolt PR-akciónak tekinthető, főleg annak tudatában, hogy a Fidesz tegnap bizonyította: nem érdekli a beteg gyerekek sorsa. Ezeknek a gyógyítóterápiáknak - a többi fejlett országhoz hasonlóan - eleve támogatottnak kellene lenniük, nálunk azonban a kormánypártok felszólításra sem hajlandóak cselekedni.

Rig Lajos jobbikos politikus egyébként külföldi minták alapján dolgozta ki a tervezetet, amit először múlt héten az Országgyűlés Népjóléti bizottságában szavaztak le, akkor tartózkodtak a fideszes képviselők. Most a Jobbik külön kérte, hogy tűzzék napirendre a javaslatot, ez megtörtént, de a Fidesz leszavazta.

61 igen, 106 nem és 4 tartózkodás mellett vetették el a törvénytervezetet.

Mikor Orbán Viktor azt mondja, hogy "ők már valamit letettek az asztalra", jusson eszünkbe, hogy ezt is magabiztosan hajították vissza a pultra.