A Borkaival közös szexvideón szereplő ügyvéddel szerződött a győri egyetem is

Pályáztatás nélkül természetesen. Akárcsak a győri, a pécsi és a miskolci kaszinók koncessziós jogát 10 évre.

A Borkai-botrány másik főszereplője, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd nem csak a lemondott győri polgármestert, az önkormányzatot, hanem a győri Széchenyi István Egyetemet is képviselte -  írja a Napi.hu.

A szerződést pályáztatás nélkül kötötték 24 hónapra. Mindezért Borkai Zsolt ügyvédjét a dokumentum szerint összesen nettó 38,4 millió forint díjazás illeti meg. 

“Megbízó megbízza, megbízott pedig elvállalja a Széchenyi István egyetem fejlesztésével, ezen belül különösen az infrastrukturális fejlesztésekkel kapcsolatosan felmerülő ügyekben ügyvédi jogi képviselet és kapcsolódó feladatok, különösen hatósági ügyek intézésével kapcsolatos feladatok ellátását” – olvasható a szerződésben.

A lap rámutat, hogy a dokumentumot Rákosfalvy Zoltán mellett Földesi Péter rektor és Filep Bálint kancellár írták alá, és tudni kell, hogy a rektorokat a köztársasági elnök, a kancellárokat pedig Balog Zoltán volt emberi erőforrások minisztere nevezte ki.

A napi.hu emlékeztet: nyáron adták át az egyetem felsőoktatási és ipari együttműködési központját Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatósági elnökének közreműködésével, 14 milliárd 250 millió forint állami támogatásból. Itt Borkai Zsolt volt polgármester arról beszélt, hogy a kormány, a város, az ipari szereplők és az egyetem közötti együttműködésnek ez az épületegyüttes egy újabb mérföldköve.

A lap írta meg azt is korábban, hogy Borkai Zsolt ügyvédje jó kapcsolatokat ápol a magyar állammal, az is alátámasztja, hogy a kormánytól nyilvános pályázat nélkül is megkapta a győri, a pécsi és a miskolci kaszinók koncessziós jogát 10 évre.

#kereszténydemokrácia #senkitnemhagyunkazútszélén