„Ezek ugyanazok”: a kispesti botrányban szocialista-fideszes mutyi körvonalazódik

A 24.hu egyenesen tolvajkoalícióról ír.

Az önkormányzati választások előtt kibukott kispesti korrupciós botránnyal kapcsolatban egyre több információ kerül napvilágra, miután portálunk beszámolt róla, hogy egy csapatban játszhat Józsefváros fideszes polgármestere a botrányba keveredett kispesti szocialistákkal.

A nyilvánosság elé tárt hangfelvétel szerint az MSZP-ből azóta már kizárt, de a választáson elképesztő módon még mandátumhoz jutó Lackner Csaba arról beszél, hogy „hülye, aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmilliót”.

Az is hallható, amint Lackner elmondja hogy az „egészségügyi intézet átalakítását” Somogyi László, az ugyancsak helyi szocialista önkormányzati képviselő, Somogyi Lászlóné férje csinálja, ami „csak” azért meglepő, mert papíron ezt a munkát nem ő, hanem egy elvileg független cég, a Compassion Kft. nyerte el.

Ennél is érdekesebb, ha összevetjük az akkor még fideszes vezetésű Józsefváros és Kispest közbeszerzéseit. Ezen a ponton ugyanis kiderül, hogy míg Kispesten rendre azok a cégek vesztettek a közbeszerzéseken, amelyek Józsefvárosban sikerrel pályáztak, a szomszédos kerületben éppen fordított volt a helyzet: ott a Kispesten sikeres vállalkozásokra osztották a vesztes szerepét a közbeszerzésekben. Az egészségügyi intézet átalakítására kiírt pályázat vesztesei között volt például a Sear Kft. és az M-Bond Kft, ami Borsi Imréhez kapcsolható, aki történetesen a ferencvárosi parkolási botrányban is kulcsszereplő volt, hiszen 2015-ig ő volt a kerületi parkolást üzemeltető FER-PARK Kft. ügyvezetője - miközben egyébként vádlott Magyarország eddigi legnagyobb parkolási visszaélésében.

A Sear Kft. Borsi testvérének, Borsi Andrásnak a cége, az M-Bond Kft. ügyvezetője pedig korábban a FER-PARK felügyelőbizottsági tagja volt. A két cég többször is meghívottként szerepel azokon a kispesti közbeszerzéseken, amelyek a Compassion Kft. győzelmével zárultak. Ezzel párhuzamosan a Compassion gyakori meghívott volt azokon a józsefvárosi közbeszerzéseken, amelyeket az M-Bond nyert el.

- írta meg a 24.hu.

Szép munka! Azért, miközben hallgatják Bródy ide vonatkozó dalát, az érintett pártok szimpatizánsainak nem árt feltenniük magukban a kérdést:

Tényleg ilyen már többször "bizonyító", lebukott formációkkal és szereplőkkel akarnak valódi változást?