A Fidesz reagált a szombati pedagógus tüntetésre: Gyurcsány!

"A gyermekek jövője érdekében" demonstrációt tart november 30-án Budapesten a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), több, az oktatás területén érdekképviseletet ellátó szervezet támogatásával. A Fidesz erre közölte: Gyurcsány és a szocialisták több ezer pedagógust tettek utcára.

A demonstrációról azután döntöttek, hogy a szakszervezetnek és a kormánynak a pedagógusok béremeléséről és a munkaterhek csökkentéséről folytatott tárgyalásai a szakszervezet által adott november 22-i határidőig, vagyis a magyar közoktatás napjáig nem vezettek eredményre - közölte korábban Szabó Zsuzsanna. Mint mondta, arra a következtetésre jutottak, hogy a kormány részéről nincs elég politikai akarat az oktatás problémáinak megoldására.

Pedig hogyne lenne! Most meg is mutatták, hogy mennyi elszántság van bennük:

Az ellenzék, ahogy mindig, most is csak politikai célokra akarja felhasználni a pedagógusokat, de amikor kormányoztak, akkor mindig csak elvettek a pedagógusoktól. Gyurcsány és a szocialisták több ezer pedagógust tettek az utcára, elvettek tőlük egy havi bért, megalázóan alacsony bérekért dolgoztatták őket és az elmúlt években egyszer sem szavazták meg a pedagógus-béremelést.  A pedagógusok bére az elmúlt években átlagosan 50 százalékkal emelkedett, 2010-hez képest 355 milliárddal többet költünk a pedagógusbérekre. A szakképzésben dolgozó pedagógusok bére jövőre átlagosan 30 százalékkal emelkedik, és ahogy a kormány jelezte, nyitott minden további tárgyalásra - írták tegnapi közleményükben.

Mondjuk, furcsa, hogy 2010 óta ennyire kiválóan alakul a pedagógusok sorsa, mégis tüntetni kényszerülnek. De nyilvánvalóan ez a sorosista ellenzék hergelésének köszönhető.