A fideszes zugfirkászok megírták, hogy hazugság a klímahiszti, közben Hidvéghi Balázs azt üzente a klímatüntetőknek, hogy: "veletek vagyunk"

Van baj a fejekben.

"A holnapi Hlobális (sic!) Klímasztrájkot megelőzvén hívja fel a figyelmet ez a videó. Hazugság minden: a világvége hangulat, a klímahiszti, Greta Thunberg és az EP mai bejelentése is egy átverés"

- írta a fidesznyalonc Vadhajtások nevű magát hírportálnak aposztrofáló valami tegnap, majd közzétettek egy videót is:

Korábban is mondtak véleményt a tüntetésről, szerdán ezt írták:

Káosz várható Budapesten, újabb tüntetés miatt fognak káromkodni az autósok és a haza igyekvő dolgozók. A kis Greta hívei pénteken lebénítják a fővárost. 

Ezek szerint nekik nem tűnt fel, hogy nagy kedvenceik, Orbán Viktor és csapata most éppen azt kamuzza, hogy nagyon védik a környezetet, mert hogy a klímavészhelyzet igenis létező probléma. A Pesti Srácok ma interjút készített Hidvéghi Balázzsal a budapesti klímatüntetés apropóján, amiben a Fidesz EP-képviselője a következőt mondta:

Mindenki, aki felelősséget érez a természetért és a környezetért, jó úton jár! Köszönet illeti azokat, akik ki is fejezik a támogatásukat, akár avval, hogy elmennek a mai felvonulásra. Mi ezt a Fidesznél is nagyon fontosnak gondoljuk, a héten szavaztunk is erről az Európai Parlamentben és támogattuk a klímavészhelyzetről szóló határozatot, még akkor is, ha gondunk volt a megfogalmazással, mert mi a “vészhelyzet” helyett a “sürgősség” kifejezést használnánk. De a szómágia mellékes, hiszen a lényeg az, hogy a felelősségvállalásból tett és cselekvés következzen, s azért küzdünk Brüsszelben, hogy megkapjuk a kért pluszforrásokat. Hogy az unió érdemben támogassa a természetvédelmi, környezetvédelmi és a tisztább gazdaság érdekében tett erőfeszítéseinket.

Érdekes az is, hogy egyébként a fideszes prominensek hogy viszonyulnak a zugfirkász-vadhajtás formációhoz. Nos, pl. Boldog Pista kokakólatüntető éppen a napokban osztotta meg az egyik cikküket.

Ja, meg azért ne felejtsük el, mit mondott pl. Bencsik András az Amazonasról, mikor az épp lángolt!

Az Amazonas annyira nem is nagy. Talán nem kellene ilyen rémülten jajveszékelni.

Srácok, azért ha már a gondolkodás nem megy, a kommunikációt illene összehangolni, legalább minimálisan!