Alkalmatlannak találta: Karácsony Gergely lapátra tette az FKF vezérigazgatóját

A főpolgármester tegnap este Facebookon jelentette be, hogy meneszti Nagy László Albertet.

Nem vagyok elégedett azzal, amit az FKF nyújtott hétfőn, megértem sokak felháborodását, elfogadhatatlanul sok kellemetlenséget okozott a havazás. A szűk keresztmetszet a munkaerőhiány, nem sikerült elég embert leigazolni, ezt súlyosbítja az elavult géppark. De a kibúvóknak ilyenkor nincs helyük, tudom, az ügy kezelésében elégtelent kapott a cég, ennek lesz következménye.

- utalt arra korábban Karácsony, hogy nem maradhat szankciók nélkül az, hogy az idei első, nem túlságosan erőteljes havazással sem tudott mit kezdeni a Fővárosi Közterület-fenntartó.

Tegnap aztán röviden közölte, hogy kezdeményezi a vezérigazgató felmentését.

Nem csak a pár centis hó miatt bukott el Nagy, Karácsony szerint ugyanis az FKF még az új közgyűlés alakuló ülése előtt aláírt egy két évre szóló, másfél milliárd forint értékű szerződést egy olyan céggel, amely a Orbán Mészáros Csoporthoz tartozik, mégpedig „a cég hulladékhasznosító művének négy kazánjához tartozó füstgáztisztító berendezésekben keletkező pernye és füstgáztisztító maradékanyag elszállítására“. Tették mindezt úgy, hogy életben volt a főpolgármester által meghirdetett szerződéskötési moratórium.

Karácsony lépése több szempontból is érdekes, hiszen a gyors, határozott jelzőkkel eddig talán még szimpatizánsai sem nagyon illeték. Ez a lépés akár egy üzenetként is felfogható, a címzettek oldalán pedig elég sokan szerepelhetnek.