Kásler felszólította a szülőket, hogy a Krisztust körülvevő családi légkör legyen a minta

Az emberi erőforrások minisztere a Szent Anna a nevelőszülőkért elnevezésű díj csütörtöki átadásán, az Országházban hintette el alapvetését arról, hogyan is néz ki egy értékrendje szerinti normális család. Értsd: Kásler értékrendje a magyar állam értékrendje jelenleg.

Kásler Miklós köszöntőjében kiemelte az együttérzés, a szolidaritás, és a másokon segítés fontosságát. A család a keresztény társadalmak alapegysége, férfi és nő természetes szövetsége, amely „egy minőségileg más, magasabb szintű egységet alkot” - fogalmazott.

Szerinte a családok együttélésének értelme a gyermek, ami a keresztény társadalom megújulását és a nemzetek fennmaradását jelenti. Hozzátette, hogy azért Szent Annáról nevezték el a díjat, mert Anna Joachimmal együtt szeretetben, békében, hitben élt, és várták hosszú éveken át a gyermekáldást. Ez a kitartás, szeretet, hit és remény tette őket alkalmassá, hogy a szeplőtelen szűz szülei legyenek - mondta.

A lényeg pedig a következő a kásleri értelmezésben:

a családot nem pótolja semmi, a családok azt a biztonságot, szeretetet nyújtják a gyermekeknek, amit senki más nem képes megtenni. A magyar családok ideális előképe a szent család, amelyben a természet szerinti édesanya, Mária és a nevelőapa, József megteremtette azt a légkört a Megváltónak, amelyben békében és boldogságban cseperedhetett, hogy betöltse sorsát és megváltson mindannyiunkat.

Így aztán Kásler nyomatékosan megkérte a jelenlévőket, hogy

 a Krisztust körülvevő családi légkör legyen a minta.

Vagyis, ha más a vallásod, nem Krisztust követed, esetleg nem vagy vallásos, a családképed ott van elbaszva úgy, ahogy van. Gyerekkel inkább meg se próbálkozz!

Btw. a Krisztust körülvevő családi légkörben Mária csak egy gyermek anyja lett. Egy ideális orbánista családban minimum hármat kellett volna szülni, csak mondom… A Megváltó szülei egy gyermekkel nem sok örömöt leltek volna a családvédelmi akciótervben.

(Azt is megjegyezhetnénk, hogy az Orbán-család gazdagodását látva a kis Jézus biztos felsírt volna, de hát ilyet nem szabad, no...)