Több állampolgári bejelentés érkezett a Médiatanácshoz az M1 Híradójának bemondója miatt, eljárás indul

Primitív, bunkó, felháborító akció – így számolt be a „köz”média kitartottja, Németh Balázs Hadházy Ákos októberi akciójáról. Sokak szerint azonban ez nem olyasfajta tájékoztatás, amit mindenki adóforintjából finanszírozni kellene.

"Primitív, bunkó, felháborító akcióval nyitotta a szezont az ellenzék. Hadházy Ákos már a miniszterelnök beszéde közben is táblákat mutogatott a pulpitus előtt, majd a balhézást azután is folytatta, hogy visszaült a helyére. Előre megírt, és kinyomtatott egy primitív káromkodást. Eddig épeszű ember, épeszű ember, nehezen tudta volna elképzelni, hogy ilyen trágár szöveget mutogat egy képviselő a parlamentben, de ma ez is megtörtént. Az ellenzéki képviselők pedig szó nélkül tűrték, hogy mit művel az Országházban Hadházy Ákos" - vezette fel az M1 beszámolóját október 22-én Németh Balázs orbánista alkalmazott.

Önálló gondolatok létrehozását mondjuk nehéz róla feltételezni, mégis miután több állampolgári bejelentés is érkezett a Médiatanácshoz, miatta döntöttek úgy, hogy eljárást indítanak a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-vel szemben az ügy kivizsgálására. 

Mint ismert, ez volt az az akció a parlamentben, amikor a független képviselő „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott” feliratú táblát tartott a pulpitus elé, miközben Orbán Viktor a választások utáni értékelő beszédét tartotta.

Németh Balázs egyébként sokszor érezheti kevésnek a szimpla fideszes ánuszizgatást, talán ezért alkalmaz extrém szervilis elemeket munkája során. A Puskás Aréna avatását pl. így vezette fel:

Előállt az a méltatlan, tarthatatlan, talán szégyellnivaló helyzet, hogy itt volt Magyarország és a magyar főváros egy normális nemzeti stadion nélkül. Most ez pénteken megoldódik.