Káslerék havi 6 millióra szerződtek egy ügyvédi irodával, de nem árulják el, hogy miért

Az Emmi a Szuchy Ügyvédi Irodával áll szerződésben május óta, most pedig 6 millióra módisították a szerződés keretösszegét. Hogy miért, azt nem árulják el.

Jakab Péter írásbeli kérdéssel fordult Kásler Miklós emberminiszterhez, miután kiderült, hogy a kormany.hu honlapon közzétették a szaktárca 2019 októberében kötött, illetve módosított szerződéseit. Ezek között az látható, hogy 2019 május 22-e óta a Szuchy Ügyvédi Irodával fennálló szerződésnek a tárgya, annak díja, és az időtartama is módosult. A jelenlegi keretösszeg pedig 6.000.000 Ft/hó.

A Jobbik frakcióvezetője szerette volna megtudni, hogy a nevezett szerződés alapján eddig összesen hány forintot fizettek ki az Ügyvédi Iroda részére, pontosan milyen tevékenységeket végzett az iroda, továbbá, hogy az említetten kívül hány ügyvédi irodával van hatályos szerződése a szaktárcának, melyek ezek, illetve milyen ellentételezésben részesülnek.

Kásler Miklós nevében Rétvári Bence reagált, a válasza pedig olyan elképesztőre sikeredett, hogy körülírni nem is lehet, inkább mutatjuk: