Úgy tűnik, hogy az orbánista Dörner György vezette Új Színházban viszont tényleg eltussoltak egy szexuális zaklatást

„Köszönöm a kérdését, és minden jót kívánok” – válaszolta az ügyben érdeklődő HVG újságírójának a szélsőségesen kormánypárti színházigazgató, Dörner György

A hvg.hu értesülései szerint az Új Színház vezetése, konkrétan Dörner György igazgató pénteken levelet kapott a fenntartó Fővárosi Önkormányzattól, melyben azonnali tájékoztatást kértek egy, a színházban történt állítólagos szexuális visszaélésről. Az eset 2016 elején történt, és a főváros illetékesei azt tudakolják, hogy érkezett-e bejelentés akkor a színház vezetéséhez, és ha igen, úgy milyen intézkedések történtek. Ha érkezett bejelentés, de nem volt vizsgálat, úgy az elmaradás okára kérdeznek rá, illetve arra, hogy milyen belső szabályok léteznek a munkavállalók védelmére. (…) Tudomásunk szerint a dolgozó jelezte ezt főnökeinek, intézkedés viszont csak annyi történt, hogy a két felet elkülönítették egymástól, azaz az volt az igazgatói kérés, hogy a továbbiakban ne dolgozzanak együtt. Nem tudni, hogy a Gothár-ügy adta-e a bátorítást, de a sértett panaszával a színház egyik korábbi munkatársa most megkereste az egyik színházi szakszervezetet is. Történetesen azt, amelyiknek a vád szerinti elkövető vezető tisztségviselője.

 - írta meg a HVG.

Tehát úgy tűnik, hogy a tenyérbemászó képű Kocsis Máté által előadott, abszurd ürügy, miszerint az egyébként teljes mértékben feltárt és komoly következményekkel járó Gothár-ügy miatt kell átalakítani a jelenlegi szabályozást

Felháborítónak tartjuk, hogy egy transzparens, de az áldozatokat védő kommunikációnak 2019-ben az lehet a következménye Magyarországon, hogy egy felelős, az eljárásrendnek megfelelően eljáró vezetőt ilyen módon hurcoljanak meg. Határozottan elutasítjuk azokat a rágalmakat, melyek színházunkat - és ezáltal a benne dolgozókat - “zaklatónak”, bűncselekményeket eltussolónak tüntetik fel. Mivel erre hivatkozva a kormányzat épp az egész magyar színházi életet - függetleneket és kőszínháziakat - akarja ellehetetleníteni, arra kérünk mindenkit, aki az általunk képviselt értékek mellett áll, akinek fontos a művészi autonómia és szeretne továbbra is a nézőnk lenni, hogy december 9-én, hétfőn este 18 órakor a Városháza előtt jelenlétével fejezze ki szolidaritását társulatunk és a magyar kulturális élet egésze mellett.

- írja a Katona József Színház társulata ma kiadott közleményében válaszul az Orbán-kormány mérhetetlenül szánalmas és átlátszó koncepciós eljárására. 

Kíváncsian várjuk a fejleményeket...