A Fidesz a magyar jogállamiság helyzetével foglalkozó meghallgatásról: Soros!

Sajnos kiderült, hogy Soros György emberei az új Európai Bizottságban is ott vannak. ☹

Ezt Kovács Zoltán tette világossá azzal, hogy elmondta. A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára tegnap Brüsszelben úgy fogalmazott, hogy:

A magyar jogállamiság helyzetével foglalkozó meghallgatás alkalmával nyilvánvalóvá vált, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság ügyvezető alelnökének vezetésével Soros György emberei az új Európai Bizottságban is ott vannak.

Az európai uniós Általános Ügyek Tanácsában a Magyarországgal szemben indított, 7-es cikk szerinti eljárásról folytatott keddi, második meghallgatást követően magyar újságíróknak nyilatkozva az ülést pedig "teljes értelmetlen, sehova nem vezető megbeszélésnek" nevezte.

Ezzel pedig csak az az egy apró gond van, hogy Magyarország durván rá van szorulva az uniós forrásokra, és a 7. cikk szerinti eljárás ezeknek a megvonását is jelentheti. „Soros” – felkiáltással pedig nehéz lesz bizonyítani, hogy hazánk jogállam lenne. Az EU-s pénzek hiányát pedig mi fogjuk leginkább megszívni.